Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Donald de Marco Benjamin Wiker

Arhitekti kulture smrti

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Mijo Pavić
  • 08/2007.
  • 416 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532351002
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dvojica uglednih sveučilišnih profesora, Donald De Marco i Benjamin Wiker ocrtali su ideje i živote dvadeset i tri utjecajna mislioca koji su bitno utjecali na stvaranje tzv. kulture smrti, promišljajući uzroke koji su doveli do seksualne revolucije, legalizacije pobačaja i istospolnih brakova, poticanja eutanazije itd.

Autori u knjizi ne tumače samo postavke ideologa kulture smrti među koje ubrajaju Arthura Schopenhauera, Friedricha Nietzschea, Charlesa Darwina, Karla Marxa, Augustea Comtea, Jean-Paul Sartrea, Simone de Beauvoir, Sigmunda Freuda, Wilhelma Reicha, Margaret Mead, Alfreda Kinseyja, Petera Singera itd., nego pod povećalo stavljaju i njihove živote, zaključujući da je mnoge od njih više zanimala promjena društva kako bi opravdali svoje osobno ponašanje a ne kako bi došli do istine.

Ističući da se kultura smrti temelji na pogrešnom i fragmentarnom shvaćanju osobe i gubljenju osjećaja za nadnaravno i Boga, autori pozivaju na obnovu Kulture života koja bi se temeljila na ispravnom shvaćanju ljudske osobe i njezina dostojanstva te na ponovnom otkrivanju Boga.


***

Donald De Marco profesor je filozofije na koledžu Sv. Jeronim, u Ontariju u Kanadi, te izvanredni profesor antropologije i etike. Član je Američkoga savjetodavnog povjerenstva za bioetiku. Autor je brojnih knjiga, među kojima je posebice istaknuta "The Heart of Virtue" {Srce krjeposti) i "Biotechnology and the Assault on Parenthood" (Bio-tehnologija i napad na roditeljstvo).

Benjamin Wiker je docent znanosti i teologije na sveučilištu u Steubnevillu. Suradnik je više časopisa i autor knjige "Moral Darwi-nism: How We Became Hedonists" {Moralni darvinizam: Kako smo postali hedonisti).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –