Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Terézia Mora

Dan za danom

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Snježana Božin
  • 08/2007.
  • 448 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532660241
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovaj složeni i stilski zahtjevan roman govori o mladiću Abelu Nemi, genijalcu s iznimnim darom za jezike i duboko sakrivenim emocijama, koji se sve više udaljava od realnosti života.

Terézia Mora napisala je roman o čovjeku bez domovine koji se nađe u Njemačkoj sam bez igdje ikoga, jer se u svoju neimenovanu ali prepoznatljivu zemlju na Balkanu ne smije vratiti. Tamo bjesni rat, a on je tek tamo, kao potpuno drukčiji, osobito nepoželjan. Abel Nema je jedinstven, on je izvan sistema, bez nade da će biti shvaćen i voljen čak i kada je uronjen među sebi slične - jazz glazbenike, cigansku djecu, studente imigrante i druge od društva odbačene i zanemarene.

Autorica svojim junakom ispisuje veliku posvetu posebnosti i pravu na razliku, i s pravom je ovaj njezin roman proglašen jednim od najvažnijih književnih događaja posljednjih godina u Njemačkoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –