Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jonathan Riley-Smith

Križarski ratovi

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Mijo Pavić
  • 11/2007.
  • 199 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532351132
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Najpoznatiji svjetski stručnjak za križarske ratove Johnatan Riley-Smith, umirovljeni profesor Sveučilišta Cambridge, u ovoj knjizi, koja je plod dugogodišnjeg znanstveno-istraživačkog rada, daje sažetu povijest križarskih ratova, nudi nove spoznaje i razjašnjava brojne kontroverze:

- osvjetljava ključne ideje i ustanove koje su bile zanemarene u dosadašnjim povijesnim istraživanjima;
- pokazuje, kroz analizu Europskih ratnih pohoda, da križarski pokret nije bio ograničen na pohode pokrenute za povratak Svete zemlje ili za obranu tamošnje kršćanske prisutnosti nego se u raznim oblicima nastavio i kroz 18. stoljeće;
- detaljno definira pojam pokorničkog rata, kao oblika kršćanskog svetog rata; istražuje uzroke križarskih ratova, legitimni autoritet papinstva, novačenje i narav križarskog zavjetovanja te oprosta s njima povezanih;
- donosi vrlo preciznu kronologiju i kratke biografije poznatih križara.

Originalna po svojoj koncepciji, ova knjiga daje velik doprinos poznavanju križarskih ratova ta svojim jasnim i sažetim iznošenjem stavova predstavlja ključan vodič kako za stručnjake tako i za najširu publiku.

***

Jonathan Riley-Smith (1938.) najpoznatiji je svjetski stručnjak za križarske ratove i jedan od najcjenjenijih znanstvenika s područja povijesti srednjega vijeka općenito. Umirovljeni je redovni profesor na katedri za povijest čuvenoga Sveučilišta Cambridge i osnivač Društva za studije križarskih ratova i latinskoga Istoka.

Dosad je objavio petnaestak knjiga, kao i čitav niz članaka s tom tematikom, a njegove knjige obvezatna su literatura na mnogim svjetskim učilištima. Jedan je od autora čuvenoga djela «Cambridge Medieval History» - enciklopedijskog djela u 7 svezaka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –