Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Joseph-Marie Verlinde

Zabranjeno iskustvo : Od ašrama do samostana

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Aleksandra Marija Chwalowsky
  • 11/2007.
  • 274 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532351149
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovoj potresnoj životnoj ispovijesti Joseph-Marie Verlinde opisuje svoj put ponovna otkrivanja vjere nakon dugotrajna iskustva istočnjačke duhovnosti, a potom i okultizma.

Verlinde je kao vrlo mlad ostvario uspješnu znanstvenu karijeru. Napustivši katolicizam 1968. susreće se s transcendentalnom meditacijom (TM) i postaje pripadnik toga pokreta i osobni tajnik njegova utemeljitelja Maharishija Maheshija Yogija. Nakon što je kritički preispitao hinduizam, 1974. napušta transcendentalnu meditaciju i ulazi u ezoterijske krugove na Zapadu. Obrativši se na katolicizam, nakon teoloških studija, 1983. zaređen je za katoličkoga svećenika, a 1987. doktorirao je filozofiju na Katoličkome sveučilištu u Louvainu.

U ovoj knjizi, pisanoj u obliku razgovora, nakon dvadeset godina šutnje čitatelju otkriva ne samo svoj duhovni put, nego i detaljnu analizu hinduizma i okultizma te njihovu, komparaciju s kršćanstvom.

Osim toga, znalački progovara o transcendentalnoj meditaciji, razlikama između istočnjačke i kršćanske duhovnosti i meditacije, yogi, New Ageu, budizmu, ezoteriji, sinkretizmu itd., uspješno izbjegavajući opasnost pretvaranja u suhoparna i ogorčena kritičara. Sve to ovu knjigu čini nezaobilaznom za svakoga koga zanima suvremena religiozna scena.

***

Rođen je u Belgiji 1947. godine u katoličkoj obitelji. Već s dvadeset godina je diplomirao, a s 24 doktorirao, specijaliziravši se za nuklearnu kemiju. Obrativši se na katolicizam, 1976. godine ulazi u katoličko sjemenište u Avignonu. Poslije daljnjih studija na Papinskom učilištu Gregoriana, 1983. zaređen je za svećenika Biskupije Montpellier. Nastavivši studirati, 1987. godine doktorira filozofiju na Katoličkom sveučilištu u Luvianu. Jedan je od utemeljitelja nove katoličke zajednice pod nazivom »Obitelj sv. Josipa«, nikle iz pokreta »Obnove u Duhu«.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –