Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Candace Bushnell

Seks i grad

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Duška Gerić Koren
  • 11/2007.
  • 214 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537056483
  • Cijena: 120.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Iako je prošlo već više od jednog desetljeća nakon što je prvi put ukoričena zbirka novinskih kolumna Candace Bushnell (1996.), danas će se i kritika i publika složiti da je to knjiga koja je najbolje prenijela duh vremena s kraja 20. stoljeća, a također Bushnellova je prva autorica koja je u suvremenu književnost uvela lik single djevojke tako da će njezina Carrie Bradshaw postati paradigmatski model za svu buduću tzv. chick-lit produkciju.

Razotkrivajući neuobičajene obrasce ponašanja, ponajprije seksualne navike bogatih i uspješnih stanovnika Manhattana, Candace Bushnell stvorila je modernu kroniku društva koje ima sve ali ipak nitko nije zadovoljan.

Njezine junakinje, premda naoružane debelim bankovnim računima, dizajnerskom odjećom i Manolo Blahnik cipelama, premda obuzete burnim newyorškim noćnim životom i glamuroznim zbivanjima, ipak tragaju za, među njima već odavno prezrenom, najbanalnijom stvari na svijetu.

«Seks i grad» postala je kultnom knjigom, objavljena je u brojnim izdanjima i prevedena na skoro sve svjetske jezike, po njoj je snimljena i kultna televizijska serija istoga naslova, a sredinom 2008. bit će prikazan i istoimeni film u kojem se pojavljuju sve četiri junakinje: Carrie, Charlotte, Samantha i Miranda i, naravno, Faca.

***

Candace Bushnell rođena je 1959. u Glastonburyju, gradiću u Connecticutu. Kao osamnaestogodišnjakinja odlazi studirati u New York, gdje započinje i novinarsku karijeru. Nakon što su kolumne iz New York Observera prerasle u knjigu «Seks i grad» (1996.), prema čijem je predlošku snimljena istoimena kultna serija, njen uspjeh postaje planetaran. C. Bushnell autorica je još knjige priča «Četiri plavuše» (2002.) i romana «Prva plavuša» (2004.) i «Džungla u gradu» (2005).

Candace Bushnell rođena u Glastonburyju, gradiću u Connecticutu. Kao osamnaestogodišnjakinja odlazi studirati u New York, gdje započinje i novinarsku karijeru. U listu «New York Observer» dobiva stalnu kolumnu, koja prerasta u hit knjigu «Seks i grad» (1996.). Kad je prema tom romanu snimljena istoimena televizijska serija, ona je već svjetski poznata spisateljica.

Candace Bushnell autorica je još knjige priča «Četiri plavuše» («Four Blondes», 2002.) i romana «Prva plavuša» («Trading up», 2004) i «Džungla u gradu» («Lipstick Jungle”, 2005).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –