Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zvi Jagendorf

Wolfy i njegovi

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Giga Gračan
  • 12/2007.
  • 204 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532660432
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
«Wolfy i njegovi» roman je koji s mnogo finoga humora pripovijeda o odrastanju senzibilnog dječaka i životu židovskih izbjeglica u Engleskoj.

Neposredno prije Drugog svjetskog rata, bježeći pred nacizmom, u London se doseljavaju Wolfy i njegovi: otac, pomalo neprilagođen novom načinu života, teško bolesna majka, koja ubrzo umire, tetka, koja se savršeno snalazi u novoj ulozi glave obitelji, melankolični tetak te bratić opsjednut dječačkim smicalicama. Život Wolfyja i njegovih neraskidivo je povezan s tradicijom koju su donijeli iz Beča, ali ih s vremenom život suvremenog Londona osvaja i mijenja.

»Wolfy i njegovi» roman je o stapanju dvaju svjetova, o odrastanju, nacizmu, holokaustu, a sva složenost življenja, političke prilike i egzil ocrtani su izvrsnim stilom i nadasve duhovito.

***

Zvi Jagendorf rođen je 1936. godine u Beču. S obitelji je 1939. pred nacističkim progonom izbjegao u Englesku, gdje je završio fakultet. Danas živi u Jeruzalemu, gdje je do umirovljenja predavao engleski jezik i teatrologiju na Hebrejskom sveučilištu. Napisao je niz znanstvenih studija i pripovjedaka na engleskom. «Wolfy i njegovi» prvi mu je roman, objavljen 2001. godine.

Jagendorf mladenačkim jezikom, s mnogo umijeća, oslikava odrastanje dječaka u Londonu pedesetih godina 20. stoljeća, u židovskoj obitelji koja je pobjegla iz Beča. Roman je iste godine bio u širem izboru za nagradu Booker 2001. godine, a 2002. nagrađen je prestižnom književnom nagradom Wingate te nagradom Saggitarius.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –