Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tony DiTerlizzi Holly Black Holly Black

Terenski vodič : knjiga prva od pet

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Mihaela Velina
  • 09/2005.
  • 114, tvrdi uvez
  • ISBN 9531879451
  • Cijena: 59.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
«Terenski vodič» je prva od pet knjiga iz niza uspješnica za djecu «Kronika Spiderwick», autorice Holly Black i ilustratora Tonyja DiTerlizzija koja je prevedena na više od 30 jezika, a prema kojoj će sljedeće godine biti snimljen i igrani film za djecu. Kritke kažu kako je riječ je o uzbudljivom štivu za djecu koje se čita u dahu...

U «Terenskom vodiču» priča započinje dolaskom glavnih junaka: Mallory, Jareda, Simona i njihove majke u staru, viktorijansku kuću koja u sebi krije neobičnu prošlost i tajne. Djeca u kući pronalaze knjigu «Terenski vodič» i cijelu biblioteku tajnih knjiga. «Terenski vodič» je stara knjiga o vilama i ostalim fantastičnim bićima na imanju, a koja sadrži i ključ velike misterije - nestanka njihovog rođaka Arthura Spiderwicka prije više generacija. Jedne noći Mallory se budi vrišteći, kose zavezane za krevet, a majka optužuje Jareda, crnu ovčicu u obitelji. No, Jared je siguran da je to učinio «bjes», maleni, nezadovoljni stanovnik imanja o kojem je čitao u «Terenskom vodiču». No tko će povjerovati Jaredu?

Čitatelji će dogodovštine ove družine moći pratiti već u sljedećoj knjizi iz niza «Kronike Spiderwick», pod nazivom «Svevideći kamen», a koja će se naći na tržištu za nekoliko mjeseci. I ova je fascinantna knjiga prepuna likova iz izmišljenog bestijarija koji sadrži mješavinu elemenata, priča i fantastičnih bića iz slavenske i germanske (posebice nordijske) mitologije kao i narodnih predaja, ali i cijeli niz autorskih likova koje je stvorio dvojac Black – DiTerlizzi.

Autorica teksta, Holly Black i sama je djetinjstvo provela u ruševnoj viktorijanskoj kući, gdje joj je majka hranila maštu pričama o duhovima i knjigama o vilama. Strastvena je sakupljačka rijetkih knjiga narodnih predaja, jezivih lutaka i ludih šešira. Njezina je prva knjiga, «Tithe: Modern Faerie Tale», gotički i nadasve umjetnički pogled na zemlju vila, a Američko udruženje knjižničara uvrstilo ju je među najbolje knjige za mlade.

Tony DiTerlizzi autor je čije knjige zauzimaju prva mjesta na listi uspješnica «New York Timesa», a njegove su ilustracije krasile djela najpoznatijih autora iz svijeta znanstvene fantastike kao i igre «Magic The Gathering».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –