Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Holly Black

Svevideći kamen

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Mihaela Velina
  • Ilustracije: Tony DiTerlizzi
  • 11/2005.
  • 114, tvrdi uvez
  • ISBN 953187946X
  • Cijena: 59.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Svevideći kamen" je drugi nastavak hit serije knjiga za djecu "Kronika Spiderwick", autora Toni DiTerlizzi i Holly Black. Nakon uspjeha prve knjige "Terenski vodič" u drugom nastavku saznajemo što se dalje dešavalo sa blizancima Jaredom i Simonom i njihovom sestrom Mallory.

Da se podsjetimo, u "Terenskom vodiču" priča započinje dolaskom glavnih junaka: Mallory, Jareda, Simona i njihove majke u staru, viktorijansku kuću koja u sebi krije neobičnu prošlost i tajne. Djeca u kući pronalaze knjigu «Terenski vodič» i cijelu biblioteku tajnih knjiga. «Terenski vodič» je stara knjiga o vilama i ostalim fantastičnim bićima na imanju, a koja sadrži i ključ velike misterije - nestanka njihovog rođaka Arthura Spiderwicka prije više generacija.

U drugom nastavku blizanci Jared i Simon i njihova sestra Mallory sve su bliže otkrivanju tajne nestanka prastrica Arthura Spiderwicka. Pronalaskom najneobičnijeg predmeta, kamene leće tj. svevidećeg kamena, odjednom se nađu u velikoj opasnosti. Kroz rupicu na kamenoj leći, otvara se prolaz strašnim i opasnim goblinima – stvorenjima žabolika lica i mrtvo bijelih oči bez zjenica. Goblini su oteli Simona, a Jared i Mallory, nikad složniji, kreću u potragu za njim.

«Svevideći kamen» je druga od pet knjiga iz niza uspješnica za djecu «Kronika Spiderwick», autorice Holly Black i ilustratora Tonyja DiTerlizzija. I ona je prepuna likova iz izmišljenog bestijarija koji sadrži mješavinu elemenata, priča i fantastičnih bića iz slavenske i germanske mitologije kao i narodnih predaja, ali i cijeli niz autorskih likova koje je stvorio ovaj autorski dvojac. Kritke kažu kako je riječ je o uzbudljivom štivu za djecu koje se čita u dahu...

Autorica teksta, Holly Black i sama je djetinjstvo provela u ruševnoj viktorijanskoj kući, gdje joj je majka hranila maštu pričama o duhovima i knjigama o vilama. Strastvena je sakupljačka rijetkih knjiga narodnih predaja, jezivih lutaka i ludih šešira. Njezina je prva knjiga, «Tithe: Modern Faerie Tale», gotički i nadasve umjetnički pogled na zemlju vila, a Američko udruženje knjižničara uvrstilo ju je među najbolje knjige za mlade.

Tony DiTerlizzi autor je čije knjige zauzimaju prva mjesta na listi uspješnica «New York Timesa», a njegove su ilustracije krasile djela najpoznatijih autora iz svijeta znanstvene fantastike kao i igre «Magic The Gathering».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –