Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sheila Kippley

Dojenje i katoličko majčinstvo

  • Nakladnik: Verbum
  • 10/2008.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789532351552
  • Cijena: 5.97 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovoj praktičnoj i korisnoj knjizi Sheila Kippley iz majčinske perspektive nudi razmišljanja za majke koje doje i koje žele naći duhovnu potporu i ohrabrenje u ovoj važnoj zadaći. Osim što obrazlaže duhovnu dimenziju dojenja, autorica također donosi i mnoštvo znanstvenih činjenica koje potvrđuju višestruke pozitivne učinke dojenja, kako za djecu i majke, tako i za cijele obitelji.

Progovarajući o mnogostrukim duhovnim i tjelesnim dobrobitima dojenja za majku i dijete, ova knjiga obrađuje teme koje će biti od velike pomoći svim roditeljima: zdravstveni standardi dojenja; zdravstvene, tjelesne i emocionalne dobrobiti dojenja za majku i dijete; utjecaj dojenja na razvoj osobe u kasnijim fazama života; majčinstvo kao herojski čin; važnost očeva; nezamjenjivost majke; dojenje kao nastavak trudnoće; sličnosti dojenja i bračnog čina; prirodno razmicanje rađanja pomoću dojenja; ekološko dojenje; crkveno učenje o dojenju; ustrajnost u dojenju unatoč poteškoćama i stavovima okoline; važnost potpore zajednice itd.

Svojim sadržajem i postavkama te nizom vrlo praktičnih savjeta knjiga promiče jedinstvenu ulogu i povlasticu majčinstva, pri čemu dojenje zauzima važno mjesto.

Sheila Kippley je američka autorica koja je već više od četrdeset godina gorljivi zagovornik dojenja, zajedništva majke i djeteta te prirodnog planiranja obitelji. Njezine dvije knjige “Dojenje i prirodno razmicanje rađanja”  te “Umijeće prirodnog planiranja obitelji” (koju je napisala zajedno sa svojim suprugom Johnom) postale su klasici među knjigama obiteljske tematike.

Domaći stručnjaci također su dali svoj doprinos njegovu izdanju: Petar-Krešimir Hodžić, dr. med., predstojnik Ureda HBK za obitelj, koji je napravio stručnu redakturu i napisao predgovor te  Irena Zakarija-Grković, dr. med. (FRACGP, IBCLC), specijalistica obiteljske medicine i savjetnica za dojenje, koja je u pogovoru dala svoj osvrt, kako sa stručnog gledišta tako i iz perspektive supruge, majke i katolkinje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –