Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Douglas Carlton Abrams

Izgubljeni dnevnik don Juana

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Marko Kovačić
  • 10/2008.
  • 360 str., meki uvez
  • ISBN 9789537056612
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Bilo je to vrijeme otkrića i dekadencije, kad je život postao kocka, a zlato koje se nije prestajalo slijevati u seviljsku luku srozalo je vrijednost novca, braka i same ljubavi. Sred tih varljivih vremena rođen je Juan Tenorio, a zatim ostavljen u samostanskoj štali. U tajnosti su ga podizale opatice među kojima je naučio voljeti i obožavati sve žene, koje su posljednji potez Božjeg stvaranja.

Želio je jedino postati svećenik, sve dok se nije zaljubio u jednu od časnih sestara. Kad je njihova veza otkrivena, Juan zauvijek napušta Crkvu. Uskoro ga moćni markiz de la Mota novači kao uhodu i uči da bude najveći svjetski slobodnjak i zavodnik.

Ali kad je nestala kraljevska zaštita, don Juan je suočen s ubojitom zadrtošću inkvizitora koji se bori protiv svakog razvrata, zastrane i hereze. Istovremeno se zaljubljuje u ženu zbog koje, uvjeren je, može zaboraviti sve ostale.

“Izgubljeni dnevnik don Juana” nas vodi duboko u otajstva ranih dana suvremene Španjolske u trenutku njezina najvećega bogatstva, snage i najvećih strahova te nam daje neočekivanoga don Juana - čovjeka neodoljivih i zavodljivih razmišljanja kao i snažne seksualnosti. Priča uokvirena u dnevnik don Juana, čuvan od davnina, odmata se slijedeći uzbudljivu putanju trilera i emotivnu privlačnost povijesnog romana.

***

Douglas Carlton Abrams dugi je niz godina bio urednik u tiskovnom odjelu Sveučilišta Kalifornija, koautor je brojnih knjiga o ljubavi, spolnosti i duhovnosti. Njegov prvi roman “Izgubljeni dnevnik don Juana” doživio je golem međunarodni uspjeh, preveden je na dvadeset sedam jezika i objavljen u dvadeset pet zemalja.

Douglas Abrams je pisac, urednik i književni agent. On je osnivač i predsjednik Idea Architectsa, kreativne književne i medijske agencije koja pomaže vizionarima da stvore mudriji, zdraviji i pravedniji svijet. Surađuje s Desmondom Tutuom kao supisac i urednik već više od deset godina. Prije osnivanja svoje vlastite književne agencije, bio je viši urednik u izdavačkoj kući Harper Collins, a također je devet godina radio kao religijski urednik u University of California Pressu. Čvrsto vjeruje da knjige i mediji mogu katalizirati sljedeću fazu globalne evolucijske kulture.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –