Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tajana Ujčić Maja Celija

Ajko Dvadeset Osmi od Stare Čizme

  • Nakladnik: Leykam international
  • 11/2008.
  • 50 str. , tvrdi uvez
  • ISBN 9789537534165
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Ajko Dvadeset Osmi od Stare Čizme" prva je knjiga serije koja prati dogodovštine puža Ajka i kroz zabavne sadržaje djeluje edukativno. Djeci približava ekološke teme i prenosi poruke da možemo biti zadovoljni i u nepovoljnim životnim okolostima, ali ne odustajati od ostvarenja svojih snova.

Ajko živi na divljem deponiju okružen prijateljima. Nakon što školska djeca očiste divlji deponij počinje njegove avanture u školskom terariju, kamionu gradske čistoće, gradskom deponiju, gdje ponovno susreće stare prijatelje. Uskoro im se ostvaruje i više od onoga što su željeli. Ajko i njegovi prijatelji imaju veliki razlog za slavlje na zelenoj livadi pod cvijetom badema.

"Priča Tajane Ujčić je iskrena, nenametljiva svojom vedrinom i duhom zajedništva i dobra koji svima duboko u duši nedostaje i treba. Stanovnici deponija žive na nelijepom mjestu ali svojom životnom vedrinom pretvaraju ga u prostor na kom je lijepo družiti se, raditi, živjeti. Promjene koje im život donosi prihvaćaju i nose se s njima bez očajavanja i gunđanja nastojeći iz svega izvući ono najbolje i to je ona pokretačka snaga koja na kraju čini da njihova unutarnja ljepota zablista i oko njih. Može li se život na deponiju pretvoriti u život pod drvom rascvjetale stare mendule koja se donedavno nije vidjela od smeća koje ju je pokrivalo? Sigurno može ako ste vedri kao Ajkova družina i ako se ljudi koji žive u blizini sjete takve družine i odluče očisti i urediti ono sto su, zaboravivši na neodvojivu povezanost svih nas u prirodi, malo pomalo pretvorili u divlje deponije. Dobro je zato imati priče/slikovnice poput ove o Ajku, koje će se možda po svom sadržaju svrstati u eko priče ali su po svojoj poruci i ljepoti još puno više od toga... Pročitajte i uvjerite se sami!" (Gordana Butković)

Razgledajte slikovnicu!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –