Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mary Atkinson

Iscjeljujući dodir za djecu : Masaža, refleksoterapija i akupresura za djecu od 4 do 12 godina

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Merima Nikočević Ibrahimpašić
  • 01/2009.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789532571158
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Istraživanja su pokazala da terapeutski dodir kod djece može smanjiti bol i ojačati imuni sustav, poboljšati koncentraciju i komunikacijske vještine. Takva djeca imaju više samopouzdanja i smirenija su u stresnim situacijama.

Ovaj koristan i praktičan vodič daje jednostavne i jasne upute korak po korak za masažu, akupresuru i refleksoterapiju, uz korisne savjete o mješavinama za kupku s eteričnim uljima i preporukama za postupke kojima možemo osnažiti zdravlje djece.

Struktura knjige:

U uvodu ove knjige naći ćete osnovno objašnjenje zaštoje dodir tako koristan u domu, posebice u današnjem stresnom svijetu. To nije nova informacija, nego dragocjeni podsjetnik na sve što roditelji već naraštajima intuitivno znaju. Radost dodira krije se u činjenici da je jednostavan, slobodan i da se može primijeniti gotovo svugdje, u bilo kojem trenutku, s vrlo malo napora i priprema. No, kako bismo bili sigurni da dijelimo siguran dodir koji nudi maksimalnu korist vašem djetetu, mudro je slijediti neke osnovne upute.

Sljedeća tri poglavlja objašnjavaju specifične terapije dodirom za djecu - masažu glave i vrata, refleksoterapiju i akupresuru - koje se međusobno nadopunjuju. Nakon što ste svladali tehniku, svojemu djetetu možete pružiti terapiju dodirom kad god se za time pokaže potreba. Nemojte ni u jednom trenutku zaboraviti da ne morate biti stručnjak da biste mogli pružiti brižnu i ljubavlju ispunjenu masažu ili refleksoterapijski tretman -vaše će dijete uživati u dodiru jer je vaš.

Terapija dodirom može vam pomoći da ublažite manje dječje zdravstvene tegobe kao što su glavobolja, konstipacija i problemi sa sinusima. Osnovni sljedovi u koracima prikazani su u 5. poglavlju. Iako nisu zamjena za savjet ili intervenciju liječnika, te nježne prirodne terapije pokazuju način kako da radite sa svojim djetetom da biste zajedno nadjačali svakodnevne zdravstvene probleme. Pomoću njih ne možete uspostaviti dijagnozu ili liječiti; one su jednostavno pomoć u prirodnom procesu iscjeljenja vašega djeteta. Ali, u koristima iscjeljujućeg dodira možete uživati i kad se vaše dijete osjeća dobro, a ne samo kad su prisutni simptomi bolesti.

I na kraju, 6. poglavlje pruža savjete za samopomoć sa sljedovima koje, svlada li ih, vaše dijete može samo primjenjivati kako bi ublažilo neke zdravstvene tegobe - kao što su glavobolja ili grč u nozi - koje ga s vremena na vrijeme mogu spriječiti da uživa u životu.
Ti tretmani mogu se izvoditi diskretno zbog čega su prikladni za djecu i kad su u igri.

Ukratko, ova je knjiga cjeloviti vodič koji obuhvaća sve što bi roditelji trebali znati o pozitivnim učincima dodira u kojem ćete uživati zajedno sa svojim djetetom.

***

Mary Atkinson vodi terapeutsku kliniku i školu za holističku masažu, indijansku masažu glave, refleksoterapiju i aromaterapiju. Cijenjena je autorica više od petnaest knjiga s područja komplementarnih terapija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –