
Hrana za život : Uvod u prehranu prema makrobiotičkim načelima
- Nakladnik: Planetopija
- 04/2025.
- 304 str., meki uvez
- ISBN 9789532576092
- Cijena: 19.90 eur
- Kupi knjigu!
- Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Novo, 30. jubilarno izdanje jednog od najvećih bestselera s područja zdrave prehrane.
Od prvog izdanja 1995. ovaj klasik predstavlja temeljnu knjigu o zdravoj, cjelovitoj i ekološkoj prehrani te življenju u skladu s prirodom. Svojim univerzalnim načelima promiče ideju hrane kao ključnog čimbenika zdravlja čovjeka i okoliša, a danas su poruke ove knjige glasnije i važnije nego ikad prije.
Knjiga Jadranke Boban Pejić i Zlatka Pejića, vodećih stručnjaka s područja prirodne prehrane, jedan je od glavnih priručnika za sve ljude koji odluče prehranom dugoročno ulagati u svoje zdravlje. Deseci tisuća ljudi pomoću ove knjige uspjeli su preispitati i poboljšati svoje prehrambene navike, a s obzirom na to da se ona bavi pitanjima koja muče suvremenog čovjeka, njezin je utjecaj išao i puno dalje.
Ova jezgrovita, lako razumljiva te prisna i duhovita knjiga sada je dopunjena najnovijim saznanjima i ilustracijama u boji, a krasi je i posve novi dizajn. "Hrana za život" ponovno će dokazati da je neizostavna riznica spoznaja o zdravlju i polazišna točka za sve koji žele unaprijediti svoje zdravlje prihvaćanjem makrobiotičkih načela življenja.
„Organski uzgoj, prirodne namirnice, održivi razvoj i ekologija bili su i ostali put koji je uvijek posebno privlačio naša srca. Makrobiotika je spojila sve te ideje u nastojanju da živimo humanije i pozitivnije, s puno strasti, humora, predanosti…
Nadamo se da će knjiga biti poticaj za promjenu vašeg načina prehrane, a posljedično i kvalitete ukupnog življenja i zdravlja našeg planeta.“
Jadranka Boban Pejić i Zlatko Pejić
Ova knjiga predstavlja čin otpora. Poziva nas da odvojimo vrijeme i naučimo koja nas to hrana uistinu hrani, a ne ugrožava. Poziva nas da uložimo vrijeme u njen ekološki uzgoj i kvalitetnu, posvećenu pripremu. Poziva nas da ponovno naučimo slušati svoje stvarne potrebe kako bismo mogli pomoći sebi i drugima. Poziva nas da stvorimo vrijeme i prostor za život za kojim istinski žudimo.
David Pejić, direktor Biovega grupe
Pročitati ovu knjigu znači dati priliku rješenjima koja su logična, cjelovita, ekološka, jednostavna, danas i znanstveno potvrđena. Pročitati ovu knjigu znači pokloniti dragocjen dar sebi.
Marina Kralj Vidačak, direktorica Planetopije
Jadranka Boban Pejić prvo je ime prirodne prehrane u Hrvatskoj. Više od dvadeset pet godina vodi različite programe edukacije te je autorica brojnih članaka i stalna suradnica nekoliko domaćih časopisa, televizijskih priloga i emisija. Svoj put u svijet prirodne prehrane započela je 1985. godine kao studentica defektologije. Nakon završetka studija dvije je godine radila kao znanstveni asistent na Fakultetu za defektologiju u Zagrebu. U isto vrijeme, edukacijom na Kushi institutu u Bostonu, SAD, stekla je zvanje učiteljice makrobiotike.
Jadranka i njen suprug Zlatko pioniri su zdravih stilova življenja, promicanja organskog uzgoja i ekološkog pristupa u svakodnevnom življenju te su zajedno održali brojne tečajeve u svim većim gradovima u Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama.
Autorica je kuharica "Žitarice", "Alge", "Proljeće", "Ljeto", "Jesen", "Zima", "Bez glutena", "Supernapitci", "Prirodno i slatko", "Prirodno bez glutena" te priručnika "Za bebe i djecu 1", "Za bebe i djecu 2", i koautorica knjige "Hrana za život".
Kuharica "Ljeto" Jadranke Boban Pejić osvojila je drugo mjesto prestižnog svjetskog priznanja Gourmand World Cookbook Award u kategoriji najbolje vegetarijanske kuharice svijeta za 2007. godinu. U prvom krugu ove prestižne nagrade proglašene su najbolje nacionalne kuharice za pojedine kategorije. Tako su 4 kuharice Jadranke Boban Pejić ušle u konkurenciju u 5 kategorija te proglašene za najbolje u Hrvatskoj u 2007. godini.
Kuharica "Alge" proglašena je najboljom u kategoriji kuharice za ribu i morske plodove. "Za bebe i djecu" u kategoriji najboljih kuharice za djecu i obitelj. "Ljeto" u kategoriji najbolje vegetarijanske kuharice i najbolje kuharice za zdravu prehranu. A serija kuharica prema godišnjim dobima "Proljeće", "Ljeto", "Jesen" i "Zima" ušla je u uži izbor kategorije najbolje serije kuharica.
Zajedno sa suprugom Zlatkom Pejićem, osnivačica je Ustanove Makronova u Zagrebu, autorica programa Škole prirodne kuhinje i koncepta Cjelovito zdravlje žene, te direktorica poduzeća Biovega.
Zlatko Pejić vodeći je stručnjak na području makrobiotike i prirodnih stilova življenja u nas. Pokretač je i osnivač jedne od prvih udruga građana u Hrvatskoj, Društva za unaprjeđenje kvalitete življenja, te inicijator projekata poput Antiratne kampanje i Poslovnog savjeta za održivi razvoj. Za svoj rad na mirovnim i ekološkim inicijativama, u UN-u je primio nagradu Earth Day International, iste godine kad su nagrađeni i Al Gore, Sting, Jacques Cousteau i drugi.
Pejić je osnivač Makronove, vodeće ustanove za edukaciju o makrobiotici i prirodnim stilovima življenja u ovom dijelu Europe. Iskusni je makrobiotički zdravstveni savjetnik i međunarodno priznati stručnjak u području makrobiotičke prehrane i načina življenja, te je predstavnik prestižnog Kushi instituta u našoj regiji. Autor je programa Akademija življenja i uspješnih Makronovinih rezidencijalnih seminara, te jedan od osnivača Međunarodne shiatsu škole Hrvatska. U svom dugogodišnjem radu predstavlja vlastite, originalne koncepte (bioestetika, naturologija, osobna ekologija), koje živi te na inspirativan način poučava i dijeli.
Autor je dvaju bestselera s područja prirodnih stilova življenja, "Refleksoterapija" te "Hrana za život", koju je napisao u suradnji s Jadrankom Boban Pejić.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.