Prirodno i slatko : cjeloviti deserti bez šećera
- Nakladnik: Planetopija
- 08/2009.
- 128 str., meki uvez
- ISBN 9789532571493
- Cijena: 17.92 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nadahnuto knjigom "Prirodni deserti" koja je objavljena prije 20 godina ovo potpuno novo izdanje s novim receptima i novim fotografijama razveselit će sve poklonike zdravih slastica. Mnoštvo recepata, ali i savjeta i "malih tajni", od najjednostavnijih recepata gotovih u tren oka, do raskošnih delicija za posebne prilike. Poseban dodatak knjizi su preporuke za godišnja doba te označeni recepti bez glutena.
"Otkad znam za sebe volim slatko! Tako je i danas: najviše uživam u dobrom kolaču, kremi, pudingu ili nekoj drugoj slastici. No još pri prvim susretima s makrobiotikom i ispitivanju različitih namirnica shvatila sam koliko je često konzumiranje slastica s bijelim šećerom i drugim rafiniranim sastojcima loše za zdravlje, lako sam i sama velik ljubitelj slatkiša, uvidjela sam da su promjene raspoloženja, nagle oscilacije energije, problemi s kožom i si. velikim dijelom povezani s konzumiranjem bijelog šećera i drugih rafiniranih namirnica.
Moj buntovnički duh i sklonost izazovima (što i nije čudno jer sam imala dvadesetak godina kad sam se susrela s makrobiotikom) snažno su me poticali na dokazivanje da se odlične slastice mogu napraviti ne samo bez bijelog šećera nego i bez jaja i mliječnih proizvoda. Izazov nije bio nimalo lak, a u početku je uspjeh bio tek djelomičan, ali upornost te sve veća dostupnost različitih cjelovitih sastojaka s vremenom je davala sve bolje rezultate.
Od proljeća 1989. kada je objavljena knjiga 'Prirodni deserti' do danas svako je izdanje (kasnije pod nazivom 'Prirodno i slatko') donosilo određene promjene, unapređenja i neke nove sastojke. U ovo posljednje izdanje, koje držite u rukama, odlučila sam uvrstiti samo manji dio 'starih' recepata - onih, po mom mišljenju, najboljih, ali isto tako predstaviti većinu novih, dosad neobjavljenih recepata koji su, opet prema mom mišljenju, moji najbolji recepti. Vjerujem da ovakva obljetnica to i zaslužuje.
Izbor svih recepata obilježila je misao vodilja koja me cijelo vrijeme pratila: moraju biti ukusni, od cjelovitih namirnica, ali i jednostavni! Nadam se da sam u tome uspjela te da ćete uživati kako u njihovom pripremanju tako i u njihovim mirisima i okusima."
Jadranka Boban Pejić
"Otkad znam za sebe volim slatko! Tako je i danas: najviše uživam u dobrom kolaču, kremi, pudingu ili nekoj drugoj slastici. No još pri prvim susretima s makrobiotikom i ispitivanju različitih namirnica shvatila sam koliko je često konzumiranje slastica s bijelim šećerom i drugim rafiniranim sastojcima loše za zdravlje, lako sam i sama velik ljubitelj slatkiša, uvidjela sam da su promjene raspoloženja, nagle oscilacije energije, problemi s kožom i si. velikim dijelom povezani s konzumiranjem bijelog šećera i drugih rafiniranih namirnica.
Moj buntovnički duh i sklonost izazovima (što i nije čudno jer sam imala dvadesetak godina kad sam se susrela s makrobiotikom) snažno su me poticali na dokazivanje da se odlične slastice mogu napraviti ne samo bez bijelog šećera nego i bez jaja i mliječnih proizvoda. Izazov nije bio nimalo lak, a u početku je uspjeh bio tek djelomičan, ali upornost te sve veća dostupnost različitih cjelovitih sastojaka s vremenom je davala sve bolje rezultate.
Od proljeća 1989. kada je objavljena knjiga 'Prirodni deserti' do danas svako je izdanje (kasnije pod nazivom 'Prirodno i slatko') donosilo određene promjene, unapređenja i neke nove sastojke. U ovo posljednje izdanje, koje držite u rukama, odlučila sam uvrstiti samo manji dio 'starih' recepata - onih, po mom mišljenju, najboljih, ali isto tako predstaviti većinu novih, dosad neobjavljenih recepata koji su, opet prema mom mišljenju, moji najbolji recepti. Vjerujem da ovakva obljetnica to i zaslužuje.
Izbor svih recepata obilježila je misao vodilja koja me cijelo vrijeme pratila: moraju biti ukusni, od cjelovitih namirnica, ali i jednostavni! Nadam se da sam u tome uspjela te da ćete uživati kako u njihovom pripremanju tako i u njihovim mirisima i okusima."
Jadranka Boban Pejić
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.