Bez glutena
- Nakladnik: Planetopija
- 03/2010.
- 64 str., meki uvez
- ISBN 9789532571646
- Cijena: 6.50 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U današnje vrijeme sve je veći broj osoba koje pate od nekog vida osjetljivosti na pšenicu/gluten. S obzirom na to da je pšenica skriveni sastojak nevjerojatno mnogo proizvoda, potrebno je biti vrlo oprezan u odabiru onoga što osobe s tim problemima jedu.
Uz proizvode koji imaju posebnu oznaku "Gluten-free" ili "Bez glutena", korisno je upoznati se i s prirodnom i uravnoteženom prehranom koja pruža raznolikost u pripremi kvalitetnih obroka spravljenih sa žitaricama bez glutena te različitim vrstama mahunarki, sjemenki, orašastih plodova te povrća i voća.
To će vam omogućiti najnovija kuharica, "Bez glutena", koju potpisuje Jadranka Boban Pejić, autorica nekolicine bestselera i dobitnica priznanja "Gourmand World Cookbook Award" te predvodnica prirodne prehrane u Hrvatskoj.
"Bez glutena" je domaća kuharica isključivo bazirana na ekološkim i cjelovitim namirnicama koja donosi pregled različitih vrsta žitarica koje ne sadrže gluten te ukusne recepte za slatke i slane doručke, užine, glavna jela, juhe, deserte te detox i hranjivi napitak, a sve to popraćeno sjajnim fotografijama Maje Danice Pečanić.
Ovi primamljivi recepti dokazuju da i restriktivna prehrana, ako se bazira na prirodnim namirnicama, može biti šarolika i ukusna.
Bilo koji oblik netolerancije glutena prilika je da otkrijemo svijet novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane, načina pripreme i samim time da počnemo uživati u hrani više nego prije. I oni koji nemaju takvih problema, u ovoj će kuharici otkriti nešto za sebe.
Uz proizvode koji imaju posebnu oznaku "Gluten-free" ili "Bez glutena", korisno je upoznati se i s prirodnom i uravnoteženom prehranom koja pruža raznolikost u pripremi kvalitetnih obroka spravljenih sa žitaricama bez glutena te različitim vrstama mahunarki, sjemenki, orašastih plodova te povrća i voća.
To će vam omogućiti najnovija kuharica, "Bez glutena", koju potpisuje Jadranka Boban Pejić, autorica nekolicine bestselera i dobitnica priznanja "Gourmand World Cookbook Award" te predvodnica prirodne prehrane u Hrvatskoj.
"Bez glutena" je domaća kuharica isključivo bazirana na ekološkim i cjelovitim namirnicama koja donosi pregled različitih vrsta žitarica koje ne sadrže gluten te ukusne recepte za slatke i slane doručke, užine, glavna jela, juhe, deserte te detox i hranjivi napitak, a sve to popraćeno sjajnim fotografijama Maje Danice Pečanić.
Ovi primamljivi recepti dokazuju da i restriktivna prehrana, ako se bazira na prirodnim namirnicama, može biti šarolika i ukusna.
Bilo koji oblik netolerancije glutena prilika je da otkrijemo svijet novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane, načina pripreme i samim time da počnemo uživati u hrani više nego prije. I oni koji nemaju takvih problema, u ovoj će kuharici otkriti nešto za sebe.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.