Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jadranka Boban Pejić

Žitarice

  • Nakladnik: Planetopija
  • Fotografije: Biljana Gaurina
  • 05/2006.
  • 64 str., meki uvez
  • ISBN 953257011X
  • Cijena: 6.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U današnje se vrijeme mnoge namirnice nazivaju čudesnim, no cjelovite žitarice to zaista jesu. Najveće promjene u zdravlju, energiji i općenito kvaliteti življenja vidljive su kad ih počnete jesti. Čak ako ih jedete samo jednom na dan, osjetit ćete istinsku revoluciju u svom životu. Cjelovite žitarice, za razliku od onih prerađenih, imaju odličnu ravnotežu bjelančevina i ugljikohidrata, predstavljaju ujednačen i dugotrajan izvor energije, a bogate su i B vitaminima, vlaknima i balastnim tvarima što je izuzetno važno za probavu.

Volite žitarice, ali znate samo nekoliko recepta s njima? Upoznati ste s raznim vrstama žitarica, ali ne znate kako se kuhaju i koja su njihova svojstva? Želite naučiti pripremati slasna jela od žitarici, malo oživjeti svoju prehranu i pritom poboljšati svoje zdravlje? Najnovija kuharica koju potpisuje Jadranka Boban Pejić, pionir zdrave prehrane u Hrvatskoj, u ediciji Mirisi i okusi Makronove objašnjava zašto su cjelovite žitarice čudesna namirnica te donosi trideset originalnih i neodoljivih recepta za svaku prigodu.

Jadranka Boban Pejić prvo je ime prirodne prehrane u Hrvatskoj. Više od dvadeset pet godina vodi različite programe edukacije te je autorica brojnih članaka i stalna suradnica nekoliko domaćih časopisa, televizijskih priloga i emisija. Svoj put u svijet prirodne prehrane započela je 1985. godine kao studentica defektologije. Nakon završetka studija dvije je godine radila kao znanstveni asistent na Fakultetu za defektologiju u Zagrebu. U isto vrijeme, edukacijom na Kushi institutu u Bostonu, SAD, stekla je zvanje učiteljice makrobiotike.

Jadranka i njen suprug Zlatko pioniri su zdravih stilova življenja, promicanja organskog uzgoja i ekološkog pristupa u svakodnevnom življenju te su zajedno održali brojne tečajeve u svim većim gradovima u Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama.

Autorica je kuharica "Žitarice", "Alge", "Proljeće", "Ljeto", "Jesen", "Zima", "Bez glutena", "Supernapitci", "Prirodno i slatko", "Prirodno bez glutena" te priručnika "Za bebe i djecu 1", "Za bebe i djecu 2", i koautorica knjige "Hrana za život".

Kuharica "Ljeto" Jadranke Boban Pejić osvojila je drugo mjesto prestižnog svjetskog priznanja Gourmand World Cookbook Award u kategoriji najbolje vegetarijanske kuharice svijeta za 2007. godinu. U prvom krugu ove prestižne nagrade proglašene su najbolje nacionalne kuharice za pojedine kategorije. Tako su 4 kuharice Jadranke Boban Pejić ušle u konkurenciju u 5 kategorija te proglašene za najbolje u Hrvatskoj u 2007. godini.

Kuharica "Alge" proglašena je najboljom u kategoriji kuharice za ribu i morske plodove. "Za bebe i djecu" u kategoriji najboljih kuharice za djecu i obitelj. "Ljeto" u kategoriji najbolje vegetarijanske kuharice i najbolje kuharice za zdravu prehranu. A serija kuharica prema godišnjim dobima "Proljeće", "Ljeto", "Jesen" i "Zima" ušla je u uži izbor kategorije najbolje serije kuharica.

Zajedno sa suprugom Zlatkom Pejićem, osnivačica je Ustanove Makronova u Zagrebu, autorica programa Škole prirodne kuhinje i koncepta Cjelovito zdravlje žene, te direktorica poduzeća Biovega.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –