Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jadranka Boban Pejić

Zima

  • Nakladnik: Planetopija
  • 12/2007.
  • 64 str., meki uvez
  • ISBN 978953257089
  • Cijena: 49.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Stigla je «ZIMA», još jedna kuharica iz edicije 'Mirisi i okusi makronove' autorice Jadranke Boban Pejić i zadnja u ciklusu prema godišnjim dobima.

Kuharica «Zima» donosi zdrave, ukusne i originalne recepte koji će ugrijati naš organizam i pružiti mu neophodne hranjive sastojke pomoću kojih ćemo lakše prebroditi zimsko razdoblje. Recepti su prilagođeni karakteristikama klimatskih promjena, boravka u zagrijanim prostorima te sadrže fine nijanse i detalje koji će trajno obogatiti vašu kuhinju.

Da su heljda, mahunarke i suho voće sjajne zimske namirnice koje će vam dati snagu i energiju za uživanje na snijegu, samo su neki od mnogih savjeta koje možete saznati u ovoj kuharici.

Potvrda kvalitete dugogodišnjeg rada Jadranke Boban Pejić i ove jedinstvene serije kuharica stigla je od gospodina Edouarda Cointreaua, predsjednika renomiranog priznanja svjetske gastronomije – 'Gourmand World Cookbook Awards'. Naime, kuharica «Ljeto», iz iste serije, dobila je priznanje za najbolju vegetarijansku kuharicu u Hrvatskoj u 2007. godini. Osim toga, priznanje za najbolju kuharicu za ribu i morske plodove u Hrvatskoj za 2007. dobila je kuharica «Alge», a knjiga «Za bebe i djecu» priznanje za najbolju kuharicu za djecu i obitelj u Hrvatskoj za 2007.

Svi su recepti iz bogate riznice Jadranke Boban Pejić, koja već dvadesetak godina održava seminare kuhanja prema godišnjim dobima te savjetuje kako uživati u mirisima i okusima sezonskih namirnica, a pritom brzo pripremiti zdravi obrok.

***

Jadranka Boban Pejić prvo je ime prirodne prehrane u Hrvatskoj. Više od dvadeset godina vodi različite programe edukacije te je autorica brojnih članaka i stalna suradnica nekoliko domaćih časopisa, televizijskih priloga i emisija. Svoj put u svijet prirodne prehrane započela je 1985. godine kao studentica defektologije. Nakon završetka studija dvije je godine radila kao znanstveni asistent na Fakultetu za defektologiju u Zagrebu. U isto vrijeme, edukacijom na Kushi institutu u Bostonu, SAD, stekla je zvanje učiteljice makrobiotike.

Jadranka i njen suprug Zlatko pioniri su zdravih stilova življenja, promicanja organskog uzgoja i ekološkog pristupa u svakodnevnom življenju te su zajedno održali brojne tečajeve u svim većim gradovima u Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama.
Autorica je kuharica «Žitarice», «Alge», «Proljeće», «Ljeto», «Jesen», «Zima», «Prirodno i slatko», te priručnika «Za bebe i djecu» i koautorica knjige «Hrana za život».

Ravnateljica je Ustanove Makronova u Zagrebu, autorica programa 'Škole prirodne kuhinje' i koncepta 'Cjelovito zdravlje žene', direktorica poduzeća Biovega te sretna majka Davida (17 godina) i Dore Korine (9 godina).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –