Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gail Carson Levine

Vilinski prah i potraga za jajetom

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Mihaela Velina
  • 11/2005.
  • 190, tvrdi uvez
  • ISBN 9531879389
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U knjizi "Vilinski prah i potragu za jajetom" iz Disneyjeve franšize "Vile" susrećemo skupinu vila od kojih svaka ima vlastitu osobnost - od naprasite, širokogrudne Zvončice do najnovije vile Prile i Majke Golubice, najmudrijeg stvorenja u Nigdjezemskoj. To je iskrena i driljiva priča o potrazi za vlastitim darom, drugim riječima, o potrazi za smislom života.

Nova vila dolazi u Nigdjezemsku i od samog početka na zna koji je njezin talent te joj je zbog toga pomalo neugodno u svijetu vila koje točno znaju svoje talente i dnevne dužnosti. Samo voljena Majka Golubica, majka svih vila, zaista vjeruje u Prilin talent. Prilu i još dvije vile šalje na zadatak čije bi ispunjenje moglo spasiti Nigdjezemsku.

Svijet Nigdjezemske iz J.M. Barrieveog "Petra Pana" poslužio je kao nadahnuće za "Vilinski prah i potragu za jajetom". Ova knjiga ima obilježja suvremenog klasika. Kao roman s bogatim ilustracijama pripada trenutno najpopularnijem žanru među djecom i odraslim čitateljima. Knjiga je tiskana u nevjerojatnih milijun primjeraka u 45 zemalja i prevedena na 32 jezika. Istovremeno u studenom, u cijeloj će se Europi ova knjiga naći na policama i najprestižnijih knjižara.

Gail Carson Levine autorica je velikog broja knjiga za djecu i prava majstorica modernih bajki. Romanom "Začarana Ella" osvojila je nagradu Newbery Honor 1998. Smatra kako je "Vilinski prah i potraga za jajetom" jedna od njezinih najznačajnijih knjiga te za nju ima osobitu važnost.

David Christiana od kritike je hvaljen illustrator više od 20 knjiga za djecu. Ilustracije u knjizi nadahnute su bogatom tradicijom i umijećem ilustriranih dječjih knjiga početkom dvadesetog stoljeća u Europi – riječ je o istim djelima koja su utjecala na maštu Walta Disneyja potaknuvši ga na stvaranje nekih od najpoznatijih animiranih filmova poput Bambija i Pinokija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –