Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordan Nuhanović

Vjerojatno zauvijek

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 11/2009.
  • 194 str., meki uvez
  • ISBN 9789533031491
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U četrdesetoj godini života glavni lik romana, slobodni umjetnik Miroslav Devald, odlučuje raskinuti loš brak te nakon deset godina iseljava iz kuće i izlazi na samačku scenu. Radnja romana smještena je u razdoblje Devaldova osamostaljenja koje ne ide baš glatko.

Kao prvo, pet mjeseci nakon odlaska od kuće njegov je status još uvijek nedefiniran. I dalje je oženjen, a zahtjev za brakorazvodnom parnicom odgađa ne želeći dodatno iritirati svoju suprugu.

Tu je i njegov maloljetni sin kojemu tek treba pojasniti novonastale okolnosti. Kao senzibilnog oca muči ga razdvojenost od sina. Osim toga, supruga Josipa je u šoku; kao dominantan član obitelji ona njegov odlazak doživljava kao osobni poraz.

Nakon što se pribrala, njezini potezi postupno ispunjavaju Miroslava Devalda neizvjesnošću i strahom od budućnosti.

***

Gordan Nuhanović rođen je 1968. u Vinkovcima. Objavio zbirke priča „Liga za opstanak", „Bitka za svakog čovjeka" te roman „Posljednji dani panka". Knjige su mu prevođene na engleski i češki jezik. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

Gordan Nuhanović rođen je 1968. u Vinkovcima. Devedesetih je radio kao novinar u Globusu, Slobodnoj Dalmaciji, Danasu i Jutarnjem listu. Priče su mu prevedene na više stranih jezika i uvrštene u domaće i inozemne antologije, a izbor pod naslovom Survival League objavljen je u SAD-u. Napisao je monodramu "Što to ljudi govore iliti buka" (2004.), koju je izvodio glumac Slavko Brankov. Trenutačno živi i radi u Zagrebu. Objavio je knjige: "Liga za opstanak" (zbirka priča, 2001., 2002., 2005., 2011.), "Bitka za svakog čovjeka" (zbirka priča, 2003., 2013.), "Posljednji dani panka" (roman, 2006.), "Vjerojatno zauvijek" (roman, 2009.), "Agenti kulture" (roman, 2013.), "Šale su ostale kod kuće: Putopisne priče iz zemalja bivšeg SSSR-a" (2013.) i "Piknik u stepi: Priče s putovanja po bivšem Sovjetskom Savezu" (2016.). Zbirka priča "Liga za opstanak" uvrštena je među pet najboljih proznih knjiga 2001. u izboru Jutarnjeg lista te je nagrađena nagradom Josip i Ivan Kozarac za prvijenac i nagradom Slavić DHK-a za najbolju prvu knjigu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –