Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ralf Rothmann

Vrućina

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Sandra Markota Sever
  • 11/2005.
  • 249, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9537052753
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Glavni junak romana, melankolični intelektualac, bivši kamerman Simon DeLoo nakon smrti svoje životne odabranice zapošljava se kao pomoćni kuhar i vozač u jednoj javnoj kuhinji na Kreuzbergu. Raznoseći obroke diljem Berlina od poduzeća do poduzeća, od kupleraja do skloništa za izbjeglice, Simon DeLoo pokušava sagraditi nov život, ali jednoga dana na ulici ugleda mladu Poljakinju Ludilu, skitnicu koja želi preživjeti u Berlinu, a koja ga neodoljivo podsjeća na ženu koju je volio. Između njih započinje romansa koja će se razbiti na obalama jezera na granici Poljske i Njemačke.

"Vrućina" je veliki urbani roman o Berlinu kraja dvadesetog stoljeća, o njegovim zapostavljenim stanovnicima, o imigrantima i malim ljudima, o ljubavi.... Ralf Rothmann iznimno je lirski, s bezbroj neobičnih detalja opisao život berlinskog proletarijata.

Ralf Rothmann rođen je u Schleswigu 1953., odrastao je u Ruhrskoj oblasti, živi u Berlinu od 1976. godine. Radio je kao zidar, tiskar, bolničar i kuhar. Prozu i poeziju objavljuje od 1986.godine. Nagrađen je najuglednijim njemačkim književnim nagradama između ostalih i s Mara-Cassens-Preis, Hermann-Lenz-Preis, Kranichsteiner Literatarpreis, Wilhelm Raabe Literaturpreis, Rheingau Literatur Preis, Heinrich-Boll-Preis i dr. Do sada je objavio petnaestak knjiga proze, poezije i drama. Najpoznatija djela su mu "Bik, Mlijeko i ugljen", "Molitva na ruševinama", "Vrućina", "Zima među jelenima", "Mlado svjetlo", i dr.

Ralf Rothmann rođen je 1953. u Schleswigu, a od 1976. živi u Berlinu. Piše romane, pripovijetke, pjesme i drame. U više romana i pripovijetki opisuje Ruhrsko područje, iz kojega potječe, i život tamošnjih rudarskih obitelji, dok je radnja većine drugih proznih djela smještena u Berlin. Dobio je brojne njemačke književne nagrade, između ostalih nagradu Heinrich Böll 2005., nagradu Max Frisch 2006., nagradu Walter Hasenclever 2010., nagradu Friedrich Hölderlin 2013. nagradu Stefan Andres 2016. i nagradu Kleist 2017.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –