Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tihomir Mraović

Uljez u kući književnosti

  • Nakladnik: Fraktura
  • 03/2010.
  • 276 str., meki uvez
  • ISBN 9789532661361
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Uljez u kući književnosti" zbirka je pripovjedaka u kojima se Tihomir Mraović začuđujuće poigrava s književnom tradicijom i narativnim modelima.

Mraović u svojim pričama iz povijesti književnosti, ali jednako tako iz bogate riznice pop-kulture dvadesetog stoljeća, posebno filma i glazbe, u svoj pripovjedni svijet uvodi pisce, njihove književne likove, izmišljene i stvarne heroje, bez obzira je li riječ o Barbarelli ili Ziggyju Stardustu, Edgaru Allanu Poeu ili Jamesu Joyceu.

Tihomir Mraović duboko i sustavno grabi iz imaginarnih fantastičkih svjetova stvarajući u svojem loncu za taljenje nove, začudne proze u kojima se vješto miješaju znanstvena fantastika, fantasy, novinski članci i stvarne biografije.

"Uljez u kući" književnosti knjiga je namijenjena onima koji čitaju, koji za čitanje žive i kojima se njihove književne fantazije čine jednako stvarnima i važnima kao i tzv. realni svijet.

***

Tihomir Mraović rođen je u Karlovcu 1961. godine. Živi u Križu. Prozu objavljivao u: Poletu, Studentskom listu, Večernjem listu, Vjesniku, Glasu Slavonije, Modroj lasti, Vikendu, Rivalu, Plimi, Quorumu, Novoj Istri, Monolithu, Tvrđi, Alephu, Republici, Zarezu.

Dugogodišnji predsjednik Književnog kluba Ivanićgrad. Kao scenarist, redatelj i glumac krajem osamdesetih godina sudjelovao u radu filmske družine Fantastic World of Fantasy.

Njegovi scenariji za animirane i kratke igrane filmove realizirani su u produkcijskim kućama: Filmoteka 16, Zagreb film, HRT, Entertainment company, Next century. Kao scenarist i redatelj trenutno djeluje u Foto video klub «35mm».

Objavljene knjige: "Priče iz paralelnog svijeta" (1994), "Slaganje bika" (1995), "Tajna povijest 21. stoljeća" (2000), "Gromobran do muza" (2001), "Peti Beatles" (2003), "Vrijeme ljubavi/Pronađeno izgubljeni raj" (2004), "Copyright snova" (2005), "Lenjinov gambit" (2007), "Tajna stvarnost" (2008).

Uredio i priredio za tisak zbornike književnih tekstova: "Umjetnost hodanja" (1989.), "Katalog snova" (1990.), "Jednostavne vizije" (1991.), "Muzej imaginacije" (1993.), "Zemlja vječnosti" (1994.).

Objavljeni strip albumi: "Veliki pothvat" (crtež Žarko Beker) 2007, "Einstein World" (crtež Nenad Barinić) 2007.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –