Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neven Budak

Hrvatski sabor

  • Nakladnik: Leykam international
  • 06/2010.
  • 128 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537534448
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga "Hrvatski sabor“ prikazuje u kratkim tekstovima povijest saborovanja na hrvatskom povijesnom tlu kroz tri povijesne epohe: srednji vijek, rani novi vijek, te 19. i 20. stoljeće.

Autori opisuju pojedine Sabore (hrvatski, slavonski, dalmatinski i istarski), s tim da je posebna pažnja posvećena Saboru Republike Hrvatske.

Osim ovih osnovnih tekstova, knjiga sadrži i kratke biografije osoba čije se biste nalaze u zgradi Sabora, odnosno osoba kojima su u zgradi Sabora posvećene pojedine prostorije.

Napokon, knjiga sadrži i tekst o povijesti same zgrade Sabora.

Tekstove prati bogati ilustrativni materijal koji dokumentira unutrašnjost zgrade Sabora, biste istaknutih osoba i zanimljive arhitektonske detalje.

Djelo je koncipirano tako da pruža osnovnu informaciju o instituciji Sabora, njegovoj povijesti, i značenju zgrade i njezina interijera za kulturnu povijest Hrvatske.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –