Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lawrence Norfolk

Lempričreov rječnik

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 12/2005.
  • 752, tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9537052761
  • Cijena: 179.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Već klasik suvremene engleske književnosti, prvijenac Lawrenca Norfolka, roman "Lemprièreov rječnik" briljantan je povijesni roman koji se zbiva u predvečerje Francuske revolucije. Tajna društva, zavjere i urote, stvaranje najbogatije kompanije na svijetu, engleske Istočnoindijske kompanije, krvava opsada La Rochelle i pokolj hugenota, pisanje klasičnog djela Johna Lemperièrea, osamnaestostoljetna fascinacija automatima, velike opere – sve se to nalazi u ovom romanu.

Lawrence Norfolk u ovom je iznimno napetom povijesnom trileru o potrazi za identitetom, pravom ljubavlju i razotkrivanjem tajne društva koje manipulira svjetskim bogatstvom oživio sedamnaesto i osamnaesto stoljeće kao nitko prije njega. S mnogim detaljima, društvenim zabavama, brodovima, ratovima, ljudskim karakterima, stvarnim povijesnim ličnostima i izmišljenim likovima, "Lemperièreov rječnik" roman je koji otvara potragu za tajnim društvom koje manipulira svijetom, društvom koje je financiralo Francusku revoluciju. Iz kritika Briljantno inventivan, za veliko uživanje. Spectator Izvanredno dostignuće... potraga, tragedija, politički triler i kulturalna studija u jednome. Ovo je iznimna knjiga. Times Literary Supplement Kakva zanimljiva priča tajnovito povezuje osnivanje Istočnoindijske kompanije 1600., masakr nevinih tijekom opsade La Rochelle dvadeset i sedam godina kasnije i objavljivanje Lemprièreova proslavljenoga klasičnog rječnika uoči Francuske revolucije? Na to pitanje odgovara ovaj ingeniozno zamišljen, fascinantan roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –