Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Knjige poštujući, knjigama poštovan : Zbornik o 70. rođendanu Josipa Bratulića

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • Urednik: Davor Dukić, Mateo Žagar
  • 12/2010.
  • 574 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531509060
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Akademiku Josipu Bratuliću, svojemu bivšem predsjedniku, potpredsjedniku i odborniku, objavila je Matica hrvatska o 70. rođendanu zbornik četrdeset radova njegovih prijatelja i suradnika o Bratulićevu životu, radu i djelu, kao i o temama kojima je Bratulić bio zaokupljen tijekom polustoljetne znanstvene i publicističke karijere (filologija srednjeg i ranoga novog vijeka, glagoljaštvo, književna i kulturna povijest Istre, povijest knjige). Zbornik je opremljen i opširnom bibliografijom odabranih Bratulićevih radova.


Najveća vrijednost i najveća radost postižu se nadahnutim trudom i radnom mukom. A Bratulić je neumoran radnik i uvjeren djelatnik cijelim svojim bićem. Umije zaokupiti, zainteresirati, ilustrirati i potaknuti. Strana mu je svaka zatvorenost, vidokrug mu nikada nije ograničen. Prvorazredni učenjak - ta staromodna riječ izriče za mene najveće poštovanje i pohvalu - on je istodobno istančani literat i estetski osjetljiv poznavatelj umjetnosti. I nikada ne ispušta iz vida cjelinu. Po tome je u našoj filologiji ne samo vrlo istaknuta, nego i sasvim osobita osoba.

Radoslav Katičić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –