Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marinko Ogorec

Pješaštvo : Povijesni razvoj i perspektive

  • Nakladnik: Alfa
  • 04/2011.
  • 380 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532972870
  • Cijena: 26.54 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Autor je u uvodnim razmatranjima dao sažeti pregled nastanka i društvene uloge vojne sile, te oružanih snaga kao primarnog instrumenta države za primjenu te sile. U osvrtu na oružane snage posebno je istaknuo značaj pješaštva kao njihovog najstarijeg i još uvijek temeljnog borbenog roda, te okvirno naznačio glavna razdoblja povijesnog razvoja pješaštva, koja su detaljnije razrađena kroz glavne podnaslove u knjizi.

Knjiga ima dva osnovna dijela, koje bismo mogli uvjetno rečeno podijeliti na publicistički i znanstvenoistraživački. Publicistički dio lako je čitljiv, pristupačan i u potpunosti prihvatljiv širokoj čitalačkoj publici, koja ne mora biti jako stručno "potkovana" da bi mogla bez problema pratiti njegov sadržaj.

Što se tiče drugog dijela, već sam naglasio kako ima odgovarajuće elemente znanstvenoistraživačkog rada i obiluje brojnim relevantnim informacijama, statističkim pokazateljima, analizama i na osnovi njih odgovarajućim predviđanjima mogućeg razvoja pješaštva, njegovog naoružanja i druge vojne opreme.

Dario Matika, iz recenzije

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –