Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Diana Zalar

Potjehovi hologrami : Studije, eseji i kritike iz književnosti za djecu i mladež

  • Nakladnik: Alfa
  • 03/2014.
  • 654 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532974690
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Onako kako virtualna slika predmeta u ljudskom oku nikad nije ista u odnosu na vrijeme, način osvjetljenja i kut promatranja, a k tome nejednake frekvencije svjetlosnih zraka raspršuju stabilan uzorak slike predmeta, tako ni teoretičar književnosti ne vidi svoj objekt uvijek istim. Ali vremenom, uz česta čitanja, stvara se nešto poput hologramske memorije. U tome je čar. Ipak je taj Potjeh, sjedeći uvijek pod istim stablom i domišljajući se istini, zamijetio štošta promatrajući bjesove pod snopovima Svarožićeve jutarnje svjetlosti. (...)

Tako nekako figurira i ova knjiga, koja okuplja domišljanja o literaturi nastala od kasnih osamdesetih do današnjih dana. Možda daje jednu moguću sliku mijena, smjerova i rukavaca osebujen rijeke hrvatske dječje knjige.

U knjizi su sabrane studije i eseji pisani za različite prigode. Ponekad ih dijeli velik vremenski razmak, pa bi bio besmislen posao mijenjati ih i prilagođavati današnjem trenutku. Zbog toga su načini navođenja citata unutar tekstova pomalo neujednačeni, a pažljivi čitatelj zamijetit će dva ili tri ponavljanja podataka. To neće prouzročiti poteškoće u razumijevanju. Uz studije i eseje slijede odabrane kritike i prikazi, recenzije i govori na promocijama.

Autorica

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –