Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Yiyun Li

Zlatni dečko, smaragdna djevojka

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Nada Šoljan, Maja Šoljan
  • 05/2011.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860634
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mlada američko-kineska književnica Yiyun Li, autorica hvaljene zbirke "Tisuću godina molitvi", u svojim novim pripovijetkama donosi prozu iznimne dubine i ljepote u kojoj se, baš kao u životima njezinih likova, ljudske drame isprepliću s poviješću, politikom i tradicijom.

U naslovnoj priči profesorica spaja svog sredovječnog sina s najdražom studenticom, nesvjesna, a možda i svjesna, njihovih pravih osjećaja. U priči "Čovjek kao on" postariji neženja prepoznaje sebe u čovjeku nepravedno optuženom za moralni prijestup, u "Požaru" mladi muž koji sumnja da ga žena vara s njegovim ocem traži pomoć od šest energičnih gospođa koje se amaterski bave detektivskim poslom, a "Suvenir" je potresna priča o ljubavi koja pokušava pobijediti unatoč užasu svijeta.


Li je nešto posebno, prvorazredna pripovjedačica. Svaka priča u ovoj zbirci puna je nemira, ljepote i boli baš poput ljudskog srca. Li se uvlači u živote svojih likova s takvom snagom i takvom sućuti da se jednostavno moramo diviti njezinom izvanserijskom talentu.
Junot Diaz

Ova fantastična zbirka priča još je jedan dokaz da Li spada među najbolje živuće pisce.
Kirkus Reviews


***

Yiyun Li odrasla je u Pekingu, a u SAD se preselila 1996., gdje i danas živi. Njezina pripovijetka "Besmrtnost" osvojila je nagradu Plimpton za prvu proznu knjigu uglednog časopisa The Paris Review, a objavljivala je časopisima Prospect, The New Yorker iThe Paris Review, te drugdje.

Zbirka pripovijedaka "Tisuću godina molitvi" osvojila je brojne ugledne nagrade, među kojima su prestižna međunarodna nagrada Frank O'Connor za pripovijetku, nagradu PEN/Hemingway, Guardianova nagrada za najbolji prvijenac, a ušla je i u uži izbor za nagradu Orange za nove pisce. U izboru časopisa Granta svrstanaje među najbolje mlade američke prozaike, a ljetos je po izboru časopisa The New Yorker proglašena jednom od 20 najboljih svjetskih književnica i književnika mlađih od četrdeset godina.

Godine 2009. objavila je hvaljeni roman "The Vagrants".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –