Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
papa Benedictus XVI

Božja revolucija

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Branko Jozić
  • 12/2005.
  • 140, meki uvez s klapnama
  • ISBN 953235039X
  • Cijena: 45.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U ovoj knjizi - prvoj potpisanoj papinskim imenom Benedikt XVI. - sabrani su svi govori Svetoga Oca tijekom XX. svjetskog dana mladih održanog u kolovozu ove godine u Kölnu. Knjiga je podijeljena u tri dijela. Prvi, najopsežniji dio knjige sadrži obraćanja mladima, a drugi i treći dio donose Papine govore prigodom međureligijskih, odnosno ekumenskih susreta održanih za vrijeme posjeta Njemačkoj.

Tim trima poglavljima prethodi poseban uvod iz pera kardinala Camillla Ruinija kao i cjelovit tekst poruke mladima Ivana Pavla II. obznanjene u kolovozu 2004. godine prigodom najave Svjetskog dana mladih u Kölnu. Zaključni prilog knjizi jest osvrt pape Benedikta XVI. na susret u Kölnu i na značenje što ga taj susret ima za cijelu Crkvu.

Papa Benedikt XVI. (Joseph Ratzinger) rođen je 1927. godine u mjestu Marktl am Innu u njemačkoj pokrajini Bavarskoj. Nakon studija i svećeničkog ređenja predaje teologiju na sveučilištima u Münchenu, Bonnu, Münsteru, Tübingenu i Regensburgu. Tijekom II. vatikanskog sabora bio je teološki savjetnik kardinala Fringsa. Nakon iznimno aktivnog i zapaženog teološkog djelovanja, 1977. godine imenovan je za münchenskog nadbiskupa, i tu službu obnašao je do 1981., kada ga je Ivan Pavao II. imenovao prefektom "Kongregacije za nauk vjere", najvažnije vatikanske ustanove. Na toj dužnosti ostao je sve do smrti Ivana Pavla II., 2. travnja 2005. Nekoliko tjedana poslije, na konklavama 19. travnja 2005. izabran je za 265. nasljednika sv. Petra i uzeo ime Benedikt XVI.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –