Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Čemu obrazovanje? : Razmatranja o budućnosti sveučilišta

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • Urednik: Damir Barbarić
  • 03/2011.
  • 182 str., meki uvez
  • ISBN 9789531509183
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mnogo od onoga što se propagira i proklamira pod imenom društva znanja pri točnijem se pogledu pokazuje kao retorička gesta, koju manje zahvaljujemo ideji obrazovanja, a više opipljivim političkim i ekonomskim interesima. Niti je društvo znanja nešto doista novo niti ono ukida i nadomješta industrijsko društvo. Prije bi se mogla postaviti dijagnoza da mnogobrojne reforme obrazovanja i svega što se na nj odnosi smjeraju industrijaliziranju i ekonomiziranju znanja, čime se predodžbe klasičnih teorija obrazovanja preokreću baš u svoju suprotnost.

Potaknuta promjenama što ih je bolonjski proces izazvao u visokom obrazovanju te aktualnim reformama unutar hrvatskoga znanstvenog sustava, organizirala je Matica hrvatska u ožujku 2010. znanstveno-filozofijski simpozij "Čemu obrazovanje danas i komu je ono potrebno?". Radovi sedmorice autora, priopćeni na simpoziju, za ovu su prigodu dorađeni i dopunjeni, a ponegdje i znatno prošireni.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –