Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Clayton C. Barbeau

Glava obitelji : Kršćansko očinstvo u suvremenom svijetu

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Jagoda Brkušić
  • 12/2005.
  • 166, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532350403
  • Cijena: 45.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ovo klasično djelo sa područja obiteljske tematike upućeno je svima koji žele znati više o onome što bi otac trebao biti. Ono je svojevrstan priručnik namijenjen očevima, ali i daleko više od toga. Ono prodire do svijesti čitatelja tražeći od njega da promišljeno preispita ulogu koju ima kao otac i suprug. U tom smislu ono služi kao autentičan vodič svim muškarcima kršćanima, u kojem se njihova uloga kao očeva, supruga, učitelja, skrbnika, u potpunosti ispituje s biblijske, psihološke i društvene perspektive.

Utemeljena na prokušanoj mudrosti i prožeta vjerom, ova knjiga je generacijama očeva poboljšala bračni i obiteljski život, pružajući mnoštvo praktičnih savjeta iz mnogih područja: međusobno nadopunjavanje i usavršavanje u braku, značenje i važnost spolnog života u braku, ljubav - puno više od želje ili uzbuđenja, biti na čelu obitelji podrazumijeva služenje i nježnost, njegovati bračnu stabilnost, ljubav i stega u poučavanju i odgajanju, obitelj kao kršćanska zajednica, odgoj kako očinska obveza, očinski autoritet i sloboda djece, spolni odgoj: pravo i dužnost roditelja, odgajati za ljudske i nadnaravne vrijednosti, duhovno blagostanje (važnije od materijalnog) i kušnje kao dio obiteljskog života.

Uz to, ova knjiga posjeduje i bogato životno iskustvo autora, oca mnogobrojne obitelji, koji pruža mnoštvo praktičnih savjeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –