Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
C(live) S(taples) Lewis

Pisma starijeg đavla mlađem

  • Nakladnik: Verbum
  • 09/2011.
  • 136 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532352535
  • Cijena: 11.28 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Svojevrsno remek-djelo briljantnog engleskog pisca C. S. Lewisa, kojeg mnogi zovu drugim Chestertonom, odnosno Chestertonovim nasljednikom. Ovo njegovo djelo doživjelo je velike naklade i mnoga izdanja na svim značajnijim svjetskim jezicima.

Kroz niz pisama "iskusniji" đavao savjetuje mlađeg otkrivajući mu "đavolske tajne" uspjeha u zavođenju ljudi. Tako na zanimljiv, duhovit i ironičan način C. S. Lewis otkriva mnoge istine o čovjeku, Bogu i zlodusima.

Ovo je izdanje prvo cjelovito izdanje na hrvatskom jeziku djela koje je postalo neizostavan dio klasične literature duhovnog sadržaja.

***

Clive Staples Lewis je rođen 29. studenoga 1898. u Northernu (Sjeverna Irska). Po završetku Prvog svjetskog rata opredijelio se za daljnji studij, pa je na Sveučilištu u Oxfordu doktorirao iz klasične filologije i filozofije. Kasnije se bavio engleskom literaturom i vodio katedru tog predmeta u Cambridgeu od 1954. godine. Umro je 22. studenoga 1963. u Oxfordu.

Kao sveučilišni profesor i pisac svojim djelovanjem na predavanjima, spisima i konferencijama na radiju, te svojom dubinom, radikalnošću i duhovitim stilom osvaja mnoge simpatije i sljedbenike.

Napisao je brojna djela s religioznom tematikom kao: "Pisma starijeg đavla mlađem", "Problem patnje", "Kršćanstvo nije iluzija", "Četiri ljubavi", "Bit molitve", "Čudesa" i dr. Zadnjih petnaest godina života piše pretežno za djecu iznoseći svoja uvjerenja na njima blizak način. Tako su nastale knjige kao "Princ Kasijan", "Srebrna stolica", "Konj i njegov dječak", "Čarobnjakov nećak"...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –