Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Edith Stein

Misli

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Martina Šimunić
  • 12/2005.
  • 82, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532350322
  • Cijena: 35.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Misli znamenite karmelićanke i mučenice Edit Stein koja je svojim životnim putom - od ortodoksnog židovstva, preko ateizma do redovničkog života i potpunog predanja mučeničkom smrću u nacističkom logoru - posvjedočila neizmjernu ljubav prema Bogu, potiču nas na preispitivanje vlastitog stava prema vječnim stvarnostima. U ovoj knjizi izabrane su najpoticajnije misli iz njezinih djela "Znanost Križa", "Molitva Crkve", "Žena", kao i iz njezinih "Pisama" i meditacija "Otajstvo Božića".

Edith Stein (sv. Terezija Benedikta od Križa) rođena je 1891. godine u Wroclawu, u današnjoj Poljskoj, u ortodoksnoj židovskoj obitelji. U mladosti je postala ateistkinja, a na kršćanstvo se obratila u dobi od 31 godine. Nakon položenog doktorskog ispita iz filozofije postala je asistentica znamenitog njemačkog filozofa Edmunda Husserla. Godine 1933. ušla je u karmelićanski samostan u Kölnu i uzela ime sestra Terezija Benedikta od Križa. Pet godina kasnije bježi pred nacistima u Nizozemsku, odakle je 1942. godine deportirana u nacistički koncentracijski logor Auschwitz gdje je ubijena iste godine. Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je 1998. svetom, a 1999. suzaštitnicom Europe.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –