Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ines Babić

Riječ za nepoznato : Manjinski lekcionar

  • Nakladnik: Sandorf
  • 12/2011.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789537715113
  • Cijena: 95.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Knjiga u formi kratkih proznih zapisa na jednostavan način objašnjava islamsku povijest prepričavajući događaje zapisane u vjerskim tekstovima Kuranu i Hadisama. Autorica u tekst unosi i svoje autorefleksivne prozne zapise koji se tiču svakodnevnog života i praktične filozofije koju pokušava usporediti s islamskim načinom života.

Svaka od stotinu priča u ovoj knjizi na intiman, vrlo osobni način ocrtava život žene današnjice u prizorima života božjeg poslanika prema muslimanskom vjerovanju, prije više od tisuću i tristo godina.

Sve navedene priče - anegdote i zgode iz Muhamedovog života potkrijepljene su popisom izvora na kraju knjige. Time ovaj lekcionar postaje prvi autentični vodič kroz najraniju islamsku književnu povijest iz intimne perspektive autorice koja čitatelju želi približiti svoje iskustvo života s islamom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –