Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Davorin Rudolf

Enciklopedijski rječnik međunarodnoga prava mora

  • Nakladnik: Matica hrvatska
  • 07/2012.
  • 927 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789531509053
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Novo, izmijenjeno i dopunjeno, višejezično izdanje.

"Enciklopedijski rječnik međunarodnoga prava mora" akademika Davorina Rudolfa predstavlja sintezu autorova dugogodišnjega znanstvenog i praktičnog rada na problemima pomorskoga međunarodnog prava i međunarodnih odnosa. Znanstveno-metodološki utemeljeno i terminološki jasno određeno, Rudolfovo djelo na svima razumljiv način spaja u cjelinu izvorne autorove spoznaje sa svim značajnijim interdisciplinarnim (pravnim, političkim, zemljopisnim, povijesnim, vojnim, statističkim, jezikoslovnim) uvidima hrvatske i inozemne znanosti u pravo mora.

Prvo izdanje Rudolfova Rječnika objavljeno je 1989. U međuvremenu, svijet se politički i državno-pravno u mnogočemu izmijenio što se dakako odrazilo i nizom važnih promjena i novina u suvremenome međunarodnom pravu mora koje se u izmijenjenim okolnostima treba promatrati kao "odraz snažnog prodiranja vlasti obalnih država u goleme morske i podmorske postore, kakva nije bilo u povijesti svijeta. Obalne države, budući da se ne mogu širiti na kopnu (koje je podijeljeno i razgraničeno između država), a ne mogu u svemiru zbog tehničko- tehnoloških brana, okrenule su se i nasrnule na morske i podmorske prostore otvorenoga mora koje je oduvijek bilo slobodno za sve države, obalne i neobalne. Izvan njihovih jurisdicijskih zona i područja suverenih prava i suvereniteta, ostao je još okrnjeni dio otvorenoga mora te dubokomorski prostor morskoga dna i podzemlja Zone, općeg dobra čovječanstva, kao paradigma budućega jedinstva svijeta" (D. Rudolf).

Uz višejezični abecedarij, "Enciklopedijski rječnik međunarodnoga prava mora" opremljen je i brojnim ilustracijama te kazalima koja omogućuju jednostavno snalaženje i pretraživanje u tekstu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –