Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Osmanli

21. (Dvadeset i prvo) : Knjiga utvara

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Borislav Pavlovski
  • 09/2012.
  • 363 str., meki uvez
  • ISBN 9789537715175
  • Cijena: 95.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Što se to dogodilo sa stoljećem koje je najavljivano kao vrijeme nade i konačno uspostavljenog spokoja iza zamornog, krvavog i depresivno završenog 20. stoljeća? I što se sve to dogodilo već 2001? Rat u jednoj maloj zemlji svakako, ali mogao bi to biti i početak ničim najavljenog sukoba civilizacija.

Kao da je na samom pragu nove epohe nešto poremetilo logični tijek vremena, te se ono sapelo i počelo teći nepravilno, usporavati se, neočekivano se vraćati nazad, ali i srljati u neizvjesnost jedne bizarne (n)ovovjekovne budućnosti u eksploziji koja se nastavlja…
 
Roman "21." vodi nas na putovanje kroz makedonsku političku ali i književnu povijest te predstavlja svojevrsni tour de force Tomislava Osmanlija koji ovom knjigom pokušava objasniti slojevite podjele unutar makedonskog društva i apokaliptični karakter svebalkanskog identiteta.

***

Tomislav Osmanli (rođen 1956.) istaknuti je makedonski autor: prozaist, dramski autor, teoretičar medija, filmski i kazališni kritičar, esejist. Autor je devetnaest knjiga. Za svoj raznovrsni autorski i novinarski rad, Tomislav Osmanli dobitnik je velikog broja različitih nagrada za scenarije TV filmova, kao i za dramske i prozne tekstove. Za roman "21." dobio je najviše makedonsko priznanje: nagradu Roman godine Utrinskog vesnika, 2010. godine.
 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –