Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rod Rees

PoluSvijet : Zima

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Patricija Vodopija
  • 11/2012.
  • 472 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532664157
  • Cijena: 169.90 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
PoluSvijet je najnaprednija računalna simulacija ikad stvorena. Zamišljen kao poligon za pripremu vojnika za traumatičnu stvarnost urbanog ratovanja, on predstavlja virtualni svijet u kojem se neprekidno vodi građanski rat. Njegovim stanovništvom od trideset milijuna digitalnih likova vladaju dvojnici nekih od najokrutnijih tirana u povijesti čovječanstva, poput arhitekta holokausta Reinharda Heydricha i Staljinova glavnog krvnika Berije.

Nešto je međutim gadno pošlo po zlu u PoluSvijetu i kći predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Norma Williams, ostala je zatočena na tom užasnom mjestu. Zadatak njezina spašavanja povjeren je osamnaestogodišnjoj Elli Thomas, ali kad Ella uđe u PoluSvijet, shvaća da nije sve onako kako se čini, da njegovi računalni zidovi jedva uspijevaju zadržavati zlo unutar svojih granica, a da je Stvarni svijet u većoj opasnosti no što to itko sluti.

"PoluSvijet: Zima"
prva je od četiri knjige Roda Reesa, koje donose zanimljivu i neponovljivu mješavinu SF-a i trilera. Ova nas knjiga vodi na uzbudljivo putovanje u cyber realnost. A ovo je tek početak…
   
***

Rod Rees svoj je život proveo putujući svijetom. Radio je na iz­gradnji farmaceutskih postrojenja u Dhaki, satelitskih komunikacija u Moskvi, a u Scarboroughu je osmislio hotel s jazz tematikom. Potom se odlučio na mirniji život te se počeo baviti pisanjem, a "PoluSvijet: Zima" njegovo je prvo objavljeno djelo. Živi u blizini Der­byja u Engleskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– PoluSvijet : Zima - Rod Rees –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –