Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gillian Flynn

Nestala

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Tatjana Jambrišak
  • 07/2013.
  • 448 str., meki uvez
  • ISBN 9789532665031
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Jednoga vrućega dana u Sjevernoj Carthage uz Mississippi Nick i Amy spremaju se proslaviti petogodišnjicu braka. U planu je večera, a Amy je kao i svake godine priredila igru traženja. No proslave nema, jer Amy je nestala.

Nick i Amy završili su u provinciji nakon što su se u New Yorku njihove karijere u izdavaštvu našle pred zidom. Amy je oduvijek bila savršena djevojka, beskrajno inteligentna i lijepa, uzor svojim roditeljima piscima za seriju romana, a Nick je bio istinsko oličenje američkog sna, čovjek koji je došao iz provincije i uspio. Amyin dnevnik otkriva naličje njihova naizgled savršenog braka.

Potraga za nestalom postaje nacionalna vijest broj jedan, a Nick, jedini pravi osumnjičenik, više nije onaj zlatni dečko provincijskoga gradića, već netko sasvim drugi. Ali ni Amy nije onakva kakvom se čini… Što je istina, a što laž i što se krije iza savršene bračne fasade, propituje roman "Nestala".

U gradnji napetosti i neizvjesnosti Gillian Flynn dosegnula je i najvećeg od svih majstora Alfreda Hitchcocka, a svojim psihološkim trilerom s pravom je opčinila milijune čitatelja.


***

Gillian Flynn autorica je bestselera New York Timesa "Dark Places", koji su kritičari New Yorkera proglasili najboljim romanom, Weekend Today najboljim ljetnim štivom, Publishers Weekly najboljom knjigom 2009. godine, a Chicago Tribune najboljim proznim djelom. Njezin roman "Oštri predmeti" osvojio je nagradu Dagger, nominiran je za nagradu Edgar za najbolji prvijenac te ušao u izbor BookSensa i Barnes & Noble Discovera. Pisala je tekstove i kritike za Entertainment Weekly, a romani su joj objavljeni u dvadeset osam zemalja. Knjiga "Nestala" također je izazvala veliku medijsku pozornost u 2012. i dobila brojna priznanja New York Timesa, Entertainment Weeklyja i People Magazina, bila je u užem izboru za nagradu Edgar, a Amazon i Barnes & Noble proglasili su je knjigom godine. Prodana su i prava za film. Živi u Chicagu sa suprugom i sinom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Nestala - Gillian Flynn –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –