Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragutin Rosandić

Obrazovni kurikulumi, standardi i kompetencije : S posebnim usmjerenjem na jezično- književno područje

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 12/2013.
  • 325 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533035925
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga 'Obrazovni kurikulumi, standardi i kompetencije' identificira, analizira i sistematizira te povijesno kontekstualizira velik broj tema i pitanja koja su relevantna za utvrđivanje učinkovitog pravca promjena hrvatskog sustava odgoja i obrazovanja u vrijeme kad se taj sustav usmjerava prema novoj razvojnoj paradigmi koju određuju koncepti kurikuluma, kompetencija, standarda i ishoda, odnosno postignuća.

Kao takva, vrijedan je izvor znanstvenih i stručnih informacija za istraživače odgoja i obrazovanja, kreatore prosvjetne politike, praktičare u sustavu odgoja i obrazovanja te studente nastavničkih fakulteta, te sve sudionike u oblasti odgoja i obrazovanja.

Vedrana Spajić-Vrkaš

Knjiga Dragutina Rosandića 'Obrazovni kurikulumi, standardi i kompetencije' bavi se statusom kurikulumske teorije i metodologije u Republici Hrvatskoj u posljednjih dvadesetak godina. Osim što rekonstruira smjerove i domete reformatologije, autor se istodobno predstavlja kao aktivan sudionik procesa kurikulizacije, ali i njegov argumentirani kritičar.

Kumulativan i višeglasan po svom karakteru, ovaj rukopis sintetizira stanje hrvatske škole koja u promijenjenim socioekonomskim okolnostima prestaje biti konkurentna kao prenositeljica znanja a još uvijek ne uspijeva postati ambijentom u kojem se lako uči. Među stručnjacima koji su artikulirali probleme, ali i ponudili alate i mehanizme za njihovo rješavanje, svakako je i autor knjige 'Obrazovni kurikulumi, standardi i kompetencije' – suvremeni učitelj učitelja koji i ovom knjigom daje izniman doprinos struci.

Lidija Dujić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –