Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragutin Rosandić

Učitelj učitelja : Moje prosudbe i prosudbe mojega opusa

  • Nakladnik: Profil
  • 11/2010.
  • 565 str., tvrdi uvez
  • ISBN 978953122267
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Od svoga prvog priloga iz metodike književnoga odgoja (1950. godine) do danas Dragutin Rosandić ostvario je zamašan i raznovrstan metodički opus koji ga svrstava među najistaknutije stručnjake iz metodike jezika i književnosti, u nas i u svijetu...

Svi budući istraživači metodičke problematike i svi učitelji jezika i književnosti u Rosandićevoj metodici imat će ishodište i inspiraciju.
(Iz recenzije dr. sc. Manje Kovačević)

Rosandićeve prosudbe, i književnosti, i jezika, kao i literature o njima, obilježavaju autora koji revno prati sve ono što se na tim područjima zbiva, nastojeći uvijek naći poveznicu između književnih i jezičnih predložaka i metodike koja ih, kao relevantne izvore, ugrađuje u svoj sustav.

Izborom takvih priloga svakako je obogaćena knjiga koja otvara metodičke horizonte te svoga autora potvrđuje kao kreativnoga metodičara koji znanstvenom radoznalošću pristupa bogatim i slojevitim književnim i jezičnim sadržajima te ih metodički oblikuje kao nove književne i jezične spoznaje. (Iz recenzije dr. sc. Jože Skoka)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –