Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Graves

Sveti Billy

  • Nakladnik: Sandorf
  • Prijevod: Ivan Sršen
  • 05/2014.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537715366
  • Cijena: 165.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Voštani odljev Williama Palmera, glavnog (anti)junaka ove knjige izložen je u glasovitom muzeju voštanih figura Madame Tussaud u Londonu, kao prikaz najvećeg trovača u povijesti Engleske.

Robert Graves u knjizi "Sveti Billy" rekonstruira život Williama Palmera: liječnika, vlasnika trkaćih konja i dokazanog krivotvoritelja koji djevojke dovodi u neugodnu situaciju, konje drogira, a nekoliko ljudi je i opljačkao... ali, je li bio trovač? Graves nam ovom knjigom dokazuje kako sintagma “nevin je dok mu se ne dokaže suprotno” ne znači puno kada optuženi protiv sebe ima utjecajne ljude, aristokraciju, medije...

Knjiga odiše humorom, društvenom kritikom i žestinom, što je stavlja uz bok najuzbudljivijim povijesnim trilerima.

Svetog Billyja napisao sam s namjerom da pokažem kakva je doista bila viktorijanska Engleska: koliko trula i razbojnička u odnosu na njezino općeprihvaćeno viđenje.
Robert Graves

***

Robert Graves (1895.-1985.) jedan je od najuvaženijih i najutjecajnijih engleskih pjesnika 20. stoljeća, a kao prozaik ostvario je velik uspjeh popularizirajući povijesne teme na posve netrivijalan način pridajući likovima svojih romana suvremenu živost i plastičnost. Prijevod 'Svetog Billyja' dio je Sandorfovog projekta izdavanja Izabranih djela Roberta Gravesa – aktualiziranja kvalitetne žanrovske proze visoke književne vrijednosti velikog engleskog stilista.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –