Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stanisław Łubieński

Stepski pirat

  • Nakladnik: DAF
  • Prijevod: Adrian Cvitanović
  • 12/2013.
  • 190 str., meki uvez
  • ISBN 9789536956302
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Stepski pirat" romansirana  je biografija ukrajinskoga revolucionara, anarhista Nestora Ivanoviča Mahna, djela koje prikazuje turbulentno razdoblje ukrajinske povijesti u razdoblju od 1917. do 1921. godine.

Radnja počinje 1917., na doživotnoj robiji u carskom zatvoru sjedi mladi Mahno, ali izbija revolucija i on se vraća u svoje rodno selo Guljaj Polje u jugoistočnoj Ukrajini, razdjeljuje zemlju seljacima i organizira anarhističku enklavu, ulazi u sukob s boljševicima i pokreće borbu za neovisnost svojeg teritorija Mahno nije ni mislilac ni političar, običan priprost momak iz puka koji se izdignuo u vođu revolucionarnoga naroda.

Mladi poljski pisac Stanisław Łubieński spajajući dokumentarno, povijesno, mitsko i biografsko stvara nepristranu sliku tog neobičnog revolucionara.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –