Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Swami Vivekananda

Vedanta: Glas slobode

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Ksenija Premur
  • 06/2014.
  • 364 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533037066
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Vivekānanda je jednom rekao: „Ja donosim poruku Zapadu, kao što je Buddha imao poruku za Istok.“ A poruka je bila vedānta. "Vedānta: Glas slobode" nastala je iz Vivekānandinih sabranih djela i predstavlja na jasan i koncizan način duhovnu mudrost Indije koja se razvijala tijekom pet tisuća godina. U nauku vedānte nalazi se vrhunac spoznaje o istini i slobodi, o jedinstvenosti božanske i ljudske prirode i o skladu religija. Ovo je živuća vedānta koju je izložio izvanredan um.


Vivekānandina je čudesna moć u tome da je uspio prenijeti svjetlost drevne Indije – suštinsku poruku duhovnosti i čovječnosti izravno u srce čitatelja budeći svjetlost ātme u njemu. Upravo moć prenošenja čistoga svjetla je ono što ga izdvaja od ostalih; to je moć koja nas budi iz sna neznanja, moć istinskog učitelja, brahmaništha šrotriye – prosvijetljenog.

Mahamandaleśvar S Vāmī Vivekpuri


Svāmī Ćetanananda izabrao je 104 eseja iz zrelog razdoblja Svāmīja Vivekānande, od 1893. do njegove smrti 1902. godine. Nitko do sada nije napravio bolji odabir.

Religious Studies Review

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –