Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke ×

Najava • 01.03.2023.

Obilježite 150. godišnjicu rođenja Marije Jurić Zagorke!

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke ove godine obilježava 150. obljetnicu rođenja Marije Jurić Zagorke bogatim i raznovrsnim programom. Zagorkina večer, Duhovi Zagorkinog stana, Šetnja 'Od ideala revolucionarka' i Misteriozno pismo vode vas tragovima života i stvaralaštva naše legendarne spisateljice i novinarke.
Najava • 08.12.2022.

Predavanje Vesne Barilar 'Vodič kroz figure otpora u Zagorkinim romanima'

U sklopu ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, u četvrtak 8. prosinca predavanje 'Vodič kroz figure otpora u Zagorkinim romanima' održat će Vesna Barilar. Ovo predavanje bavit će se pitanjem kako Zagorkine junakinje re/kreiraju svoju slobodu i moć unutar niša krutih patrijarhalnih okvira.
Najava • 17.11.2022.

Predavanje Veronike Novoselac 'Zagorka – mjesto sjećanja?'

U sklopu Ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke predavanje 'Zagorka – mjesto sjećanja?' održat će Veronika Novoselac. Izlaganje će tematizirati razvoj recepcije prve novinarke i najčitanije hrvatske književnice Marije Jurić Zagorke, uz neka od značajnijih mjesta sjećanja o kojima je pisala u svojim romanima.
Vijest • 31.08.2020.

Zagorkin književni klub – poziv za prijave!

Volite čitati Zagorku? Željeli biste voditi razgovore o njezinoj književnosti, njezinim romanima, junacima i junakinjama, zanimljivim i začudnim imaginarijima, s drugim pasioniranim Zagorkinim čitateljima i čitateljicama? Prijavite se na novu aktivnost Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke – Zagorkin književni klub!
Najava • 05.11.2019.

Predavanje 'Zagorka i Matoš: I prije nje su naše ženske piskarale za novine'

Predavanje Nede Novosel 'Zagorka i Matoš: I prije nje su naše ženske piskarale za novine' održat će se u utorak, 5. studenog u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.