Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke ×

Vijest • 31.08.2020.

Zagorkin književni klub – poziv za prijave!

Volite čitati Zagorku? Željeli biste voditi razgovore o njezinoj književnosti, njezinim romanima, junacima i junakinjama, zanimljivim i začudnim imaginarijima, s drugim pasioniranim Zagorkinim čitateljima i čitateljicama? Prijavite se na novu aktivnost Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke – Zagorkin književni klub!
Najava • 05.11.2019.

Predavanje 'Zagorka i Matoš: I prije nje su naše ženske piskarale za novine'

Predavanje Nede Novosel 'Zagorka i Matoš: I prije nje su naše ženske piskarale za novine' održat će se u utorak, 5. studenog u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Najava • 01.02.2019.

Noć muzeja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke

U Noći muzeja Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke otvoren je za javnost a u skladu s ovogodišnjom temom predstavit će svoju digitalnu zbirku. Uz stručno vodstvo kroz Stalni postav posjetitelji/ce će imati priliku saznati brojne zanimljivosti i podatke o Zagorkinom privatnom životu a za one posebno znatiželjne pripremljena je i mala provjera znanja u formatu kviza.
Najava • 20.11.2018.

12. Dani Marije Jurić Zagorke

12. Dani Marije Jurić Zagorke održat će se od 20. do 25. studenog u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Program počinje polaganjem vijenca na grobu Marije Jurić Zagorke na Mirogoju a završava. znanstvenim skupom na temu 'Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?'.
Najava • 01.03.2018.

Svečarsko druženje uz 145. obljetnicu rođenja Marije Jurić Zagorke

Uoči 145. obljetnice od rođenja Marije Jurić Zagorke, u četvrtak, 1. ožujka u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke održat će se prigodno svečarsko druženje. Uz stručno vodstvo kroz Stalni postav Memorijalnog stana posjetitelji će moći razgledati dvije izložbe, zaigrati društvenu igru Strašne žene i pogledati film Zagorka.