Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

poezija ×

Kritika • 11.08.2015.

Igor Čumandra : Live at Madison Square Garden

Čumandrino stihovlje nevjerojatno je elegantno, somnabulističko i više od svega, nevjerojatno slikovito. Tu su njegovi uobičajeni motivi, Mjesec i nebo, Novi Zagreb, jutro i grad; sve to gledano kroz koprenu, kao kad se prisjećaš djetinjstva. Obrisi njegovih slika su meki, njegova vas divlja mašta uvijek nanovo iznenadi.
Kritika • 16.06.2015.

Peter Šulej : Povratak velikog romantičara

U svojoj se intermedijalnosti, citatnosti i eksplicitnoj intertekstualnosti Peter Šulej približava kod nas generacijski mu bliskim kvorumašima, no njegov dominantni interferencijski kod ne čine druga književnost, glazba ili film, već jezik i svijet računala.
Najava • 16.06.2015.

Gošća 'Poezije u dvorištu' – pjesnikinja Aida Bagić

U utorak 16. lipnja 2015. s početkom u 19,00 sati gošća 'Poezije u dvorištu' je pjesnikinja Aida Bagić. Druženje s autoricom održat će se u Caféu u dvorištu, Zagreb.
Najava • 26.03.2015.

Predstavljanje časopisa Poezija

U okviru 'Zagrijavanja' u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, u četvrtak, 26. ožujka bit će predstavljena dva nedavno objavljena sveska časopisa Poezija. Časopise će predstaviti urednik i pjesnik Ivan Herceg.
Kritika • 18.01.2010.

Miroslav Kirin : Zbiljka

Kirin se ovog puta zaista odlučio za poetizaciju svakodnevnih situacija, isječaka iz života urbanog čovjeka i njegovih rutinskih, ali i specifičnih, diskretnih, intimnih, na vlastita četiri zida ograničenih doživljaja i trenutaka. Pjesnik se, dakle, odlučuje za nešto mimetičniji pristup nego u prethodnim knjigama, nastoji realizirati uvid u svakodnevnicu da bih opisao kako to izgleda; no njegov je mimesis...