Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Poezija u dvorištu ×

Najava • 01.12.2021.

79. Poezija u dvorištu: Miloš Đurđević

Gost 79. poezije u dvorištu bit će pjesnik, prevoditelj i esejist Miloš Đurđević koji će predstaviti svoju novu pjesničku knjigu 'Trgovački ratovi, prolaznici i srodne pjesme'. Uz autora će na predstavljanju sudjelovati urednik knjige Marko Ambramić i pjesnik i književni kritičar Miroslav Mićanović. Voditeljica je Sanja Baković.
Najava • 17.11.2021.

Poezija u dvorištu: Lidija Deduš i Hrvoje Tutek

Pjesnička tribina 'Poezija u dvorištu', koja se održava po 78. put, vraća se u prostor dugogodišnjeg održavanja, u zagrebački Café u dvorištu. Gosti su ovoga puta Lidija Deduš i Hrvoje Tutek. U Caféu u dvorištu publika će moći sudjelovati u razgovoru s autorima kao i pogledati i kupiti njihove knjige. Voditeljica programa je Sanja Baković.
Najava • 17.06.2021.

77. Poezija u dvorištu – Goranovke 2021: Evelina Rudan i Vida Sever

Pjesnička tribina Poezija u dvorištu još jednom se održava u gostima, u Čitaonici i Galeriji VN u Ilici 163, u četvrtak 17. lipnja u 20 sati. Gošće su ovogodišnje dobitnice nagrada manifestacije Goranovo proljeće, Evelina Rudan, dobitnica nagrade Ivan Goran i Vida Sever, dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike.
Najava • 26.05.2021.

76. Poezija u dvorištu: Romana Brolih i Selma Sarajlić Kanazir

Pjesnička tribina Poezija u dvorištu ugostit će dvije pjesnikinje, Romanu Brolih i Selmu Sarajlić Kanazir. Voditeljica programa, Sanja Baković, s autoricama će razgovarati o njihovim novim knjigama, o putovima i postupcima pisanja, pjesničkim počecima i pjesničkom trajanju, te o bivanju i djelovanju u književnom polju.
Najava • 22.11.2020.

Poezija u dvorištu : Pjesme s Trećeg trga

[ OTKAZANO ZBOG BOLESTI SUDIONIKA !!! ] Poezija u dvorištu posvećena je hrvatskim dobitnicima regionalnog nagradnog natječaja za poeziju i prozu festivala 'Trgni se! Poezija' beogradske nakladničke kuće Treći Trg.
Najava • 03.10.2019.

Poezija u dvorištu: Treći program (Prtenjača, Matijašević)

Program Poezija u dvorištu ugostit će pjesnički dvojac – Irenu Matijašević i Ivicu Prtenjaču. Osim što su oboje pjesnici i prozni pisci, također su i medijski radnici na Hrvatskom radiju gdje uređuju i vode emisije u kojima se može čuti poezija i u kojima se razgovara o poeziji.
Najava • 26.02.2019.

Poezija u dvorištu - Sve bilo je muzika: Maja & Zrinka Posavec

U programu Poezije u dvorištu koja će se održati 26. veljače (utorak) u 19 sati u zagrebačkom Caféu u dvorištu, s temom Sve bilo je muzika, gostuju Maja & Zrinka Posavec. Voditeljica programa je Sanja Baković.