Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Poezija u dvorištu ×

Najava • 22.11.2020.

Poezija u dvorištu : Pjesme s Trećeg trga

[ OTKAZANO ZBOG BOLESTI SUDIONIKA !!! ] Poezija u dvorištu posvećena je hrvatskim dobitnicima regionalnog nagradnog natječaja za poeziju i prozu festivala 'Trgni se! Poezija' beogradske nakladničke kuće Treći Trg.
Najava • 05.11.2020.

Poezija u dvorištu: Žarko Jovanovski – Izdrži još malo

Gost Poezije u dvorištu je Žarko Jovanovski, pjesnik, prozni pisac, grafički dizajner, strip crtač, glazbenik.. Jovanovski je u fokus javnosti došao ove jeseni kao dobitnik nagrade VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman 'Pizzeria Europa', no prije romana, visok stvaralački i spisateljski napon pokazao je kroz deset objavljenih knjiga poezije.
Najava • 08.07.2020.

Poezija u dvorištu : Zašto volimo Zagajewskog?

Adam Zagajewski danas je u Poljskoj jedan od najcjenjenijih živućih pjesnika. Zašto volimo Zagajewskog, što nas to osvaja u njegovoj poetici, zašto baš Zagajewski dobiva važne europske nagrade za poeziju i kako je prevoditi njegovu poeziju s poljskog na hrvatski jezik, na tribini će govoriti prevoditeljica, profesorica polonistike i prozna spisateljica Đurđica Čilić.
Najava • 25.02.2020.

Gost Poezije u dvorištu : Tomislav Zajec

U programu Poezija u dvorištu, u utorak 25. veljače gostuje Tomislav Zajec, pjesnik, nagrađivani i cijenjeni dramski pisac, dramaturg i prozaik. Autor knjige pjesama snažnog koncepta i slojevite narativnosti 'Katolička krivnja', objavljene 2016. godine. O mjestu poezije u njegovu pisanju i cjelokupnom stvaralaštvu, razgovara Sanja Baković.
Najava • 11.12.2019.

Gosti 69. Poezije u dvorištu: Siniša Matasović i Željko Buklijaš

Program Poezija u dvorištu ugostit će dvojicu pjesnika koji čuvaju važna mjesta poezije: Željka Buklijaša, voditelja udruge i kultne tribine Jutro poezije i Sinišu Matasovića, autora, urednika, organizatora i voditelja sisačke pjesničke tribine Stihovnica. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 27.03.2018.

Poezija u dvorištu – pjesnik i kritičar Krešimir Bagić

Gost je Krešimir Bagić, a tema je Poezija i kritika – od pogleda do svijeta. Poeziju čitaju glumci: Ivan Ožegović, Barbara Videc, Katarina Strahinić, Ana-Marija Žužul i Damjan Simić. Program vode Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 19.09.2017.

Poezija u dvorištu : Goran Čolakhodžić

Gost 'Poezije u dvorištu' koja će se održati u utorak 19. rujna u Caféu u dvorištu – pjesnik je Goran Čolakhodžić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.