Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vanda Mikšić ×

Najava • 02.10.2020.

Pjesnikinja petkom – Lidija Deduš i Vanda Mikšić

Pjesnikinje Lidija Deduš i Vanda Mikšić, nove su gošće tribine 'Pjesnikinja petkom'. Monika Herceg razgovarat će s njima o njihovim zadnjim zbirkama poezije, o njihovim poetikama koje se ponajviše bave dodirima sa stvarnošću, načinu na koji pristupaju gradnji pjesama i zbirki unutar takvih obrazaca.
Najava • 14.07.2020.

Booksa u parku: Odvalimo se poezijom – Black Lives Matter

Povodom nedavnih događanja u Sjedinjenim Američkim Državama kada je stradao građanin George Floyd, nenaoružani crnac koji je umro nakon brutalne policijske intervencije u Minneapolisu, u parku ispred Bookse održat će se pjesnički događaj čitanja poezije otpora afro-američkih autorica i autora.
Najava • 06.03.2020.

Pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić

Povodom Međunarodnog dana žena Hrvatski PEN centar poziva vas na pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić koji će se održati u petak, 6. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Najava • 08.11.2018.

Predstavljanje najnovijeg broja Teme i temata posvećenog belgijskoj suvremenoj književnosti

U četvrtak 8. studenog 2018. u 19 sati u kafeu Botaničar (Trg Marka Marulića 6, Zagreb) Centar za knjigu organizira predstavljanje najnovijeg broja Teme i temata posvećenog belgijskoj suvremenoj književnosti.
Prevoditelj predstavlja • 04.01.2017.

Prevoditelj predstavlja : Vanda Mikšić

Ove godine navršit će se okruglih 20 godina mojega prevodilačkog rada. Naime, 1997. mi je zahvaljujući Hrvoju Božičeviću objavljen prvi prijevod – 'Ocean more' Alessandra Baricca. Odonda se već nanizalo naslova, što integralnih, što fragmentarnih (po časopisima ili za festivale), što samostalnih što u tandemu, mahom s francuskog i talijanskog, ali i na francuski.
Najava • 27.10.2009.

Tajni život knjiga u Booksi : Vanda Mikšić

U utorak, 27. listopada 2009. u 20:00 sati u Booksi će se održati drugi u nizu razgovora u programu 'Tajni život knjiga' posvećen izvrsnim knjigama i prijevodima o kojima se malo ili nikako pisalo. Gostuje Vanda Mikšić a razgovarat će se o "Zazie u metrou" Raymonda Queneaua, "Srcoderu" Borisa Viana i "Američkim predavanjima" Itala Calvina.
Vijest • 06.10.2009.

Godišnje nagrade društva književnih prevodilaca

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca dodijelilo je godišnje nagrade za najbolja prijevodna ostvarenja - nagradu za najbolji prijevod fikcionalne proze dobila je Irena Lukšić za prijevod "Povijest jednog putovanja" Gajta Gazdanova, za najbolji prijevod nefikcionalne proze Vanda Mikšić, za "Povijest retorike od Grka do naših dana" M. Meyera, M. M. Carrilha i B. Timmermansa, dok je nagrada za životno...