Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vanda Mikšić ×

Najava • 09.03.2023.

Predstavljanje hrvatskih prijevoda suvremenih kanadskih frankofonskih romana

Predstavljanje hrvatskih prijevoda suvremenih kanadskih frankofonskih romana: 'Nikolski' Nicolasa Dicknera, 'Viralno' Mauricija Segure i 'Žena koja bježi' Anaïs Barbeau-Lavalette, održat će se u četvrtak 9. ožujka u multimedijalnoj dvorani Kulturno Informativnog Centra u Zagrebu.
Najava • 08.12.2022.

Poezija u drugom filmu – Vanda Mikšić i Vlatka Valentić

Na posljednjoj ovogodišnjoj pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu koja će se održati u Kinoteka Baru u Kordunskoj 1, gošće su pjesnikinje i prevoditeljice Vanda Mikšić i Vlatka Valentić. O mjestu poezije u njihovu cjelokupnom radu vezanom za književnost te o utjecajima prevođenja na njihovo pjesništvo... s autoricama će razgovarati Sanja Baković.
Najava • 02.10.2020.

Pjesnikinja petkom – Lidija Deduš i Vanda Mikšić

Pjesnikinje Lidija Deduš i Vanda Mikšić, nove su gošće tribine 'Pjesnikinja petkom'. Monika Herceg razgovarat će s njima o njihovim zadnjim zbirkama poezije, o njihovim poetikama koje se ponajviše bave dodirima sa stvarnošću, načinu na koji pristupaju gradnji pjesama i zbirki unutar takvih obrazaca.
Najava • 14.07.2020.

Booksa u parku: Odvalimo se poezijom – Black Lives Matter

Povodom nedavnih događanja u Sjedinjenim Američkim Državama kada je stradao građanin George Floyd, nenaoružani crnac koji je umro nakon brutalne policijske intervencije u Minneapolisu, u parku ispred Bookse održat će se pjesnički događaj čitanja poezije otpora afro-američkih autorica i autora.
Najava • 06.03.2020.

Pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić

Povodom Međunarodnog dana žena Hrvatski PEN centar poziva vas na pjesničko čitanje i susret s pjesnikinjama Anom Brnardić, Sanjom Lovrenčić i Vandom Mikšić koji će se održati u petak, 6. ožujka u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Vijest • 29.04.2015.

Vanda Mikšić i Zvonimir Mrkonjić dobitnici Nagrada 'Iso Velikanović' za prevođenje

U Hrvatskome državnom arhivu održana je svečana dodjela Nagrade "Iso Velikanović“ za 2014. godinu, a ovogodišnji dobitnici su Vanda Mikšić i Zvonimir Mrkonjić.
Najava • 27.10.2009.

Tajni život knjiga u Booksi : Vanda Mikšić

U utorak, 27. listopada 2009. u 20:00 sati u Booksi će se održati drugi u nizu razgovora u programu 'Tajni život knjiga' posvećen izvrsnim knjigama i prijevodima o kojima se malo ili nikako pisalo. Gostuje Vanda Mikšić a razgovarat će se o "Zazie u metrou" Raymonda Queneaua, "Srcoderu" Borisa Viana i "Američkim predavanjima" Itala Calvina.