Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 13.06.2024.

Dobitnici 57. Nagrade 'Grigor Vitez' za dječju književnost i ilustraciju 2023.

Zoran Pongrašić, Andrijana Grgičević, Ana Salopek, Maja Biondić, Jasminka Tihi-Stepanić i Nataša Ozmec dobitnici su Nagrade 'Grigor Vitez' 2023. za dječju književnost i ilustraciju. Nagradu dodjeljuje Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske. Svečano uručivanje nagrada održat će se u četvrtak, 20. lipnja u kavani Palainovka u Zagrebu.
Vijest • 12.06.2024.

Bliži se proglašenje dobitnika/ce 17. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman objavljen 2023.

Još nas samo nekoliko dana dijeli od sedamnaeste dodjele tportalove književne nagrade za najbolji roman objavljen u 2023. godine. Podsjetimo, u finale su ušli romani Magdalene Blažević, Damira Karakaša, Kristiana Novaka, Marka Tomaša i Tee Tulić, a tko je pobijedio saznat će se 18. lipnja 2024. na svečanom proglašenju u Zagrebu.
Vijest • 06.06.2024.

Stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva u 2022. i 2023. godini.

Ministarstvo kulture i medija (MKM) objavilo je u svrhu poticanja i promicanja hrvatskog književnog i prevoditeljskog stvaralaštva Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva u 2022. i 2023. godini.
Vijest • 06.06.2024.

Miljenko Jergović dobitnik međunarodne književne nagrade Vilenica za srednjoeuropsku književnost

Miljenko Jergović ovogodišnji je dobitnik međunarodne književne nagrade Vilenica, a kriteriji odabira žirija su literarna izvrsnost i raznolikost u geografskom, generacijskom i žanrovskom smislu. Dodjela nagrade održat će se Međunarodnom književnom festivalu Vilenica koji se u Sloveniji održava svakog rujna, još od 1986. godine.
Vijest • 05.06.2024.

Traže se najbolje knjižare i antikvarijati u Republici Hrvatskoj u 2024.

Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore četvrtu godinu zaredom raspisuje Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama kako bi se isticanjem najboljih knjižara i antikvarijata doprinijelo njihovoj održivosti i vidljivosti te potaknulo razvoj novih praksi kao i razvoj čitateljske publike.
Vijest • 22.05.2024.

U Osijeku svečano otvoren 2. Panonski festival knjige

U Osijeku je otvoren 2. Panonski festival knjige na kojem će se do 26. svibnja predstaviti nakladnika više od 50 nakladnika, koji će obuhvatiti sve potrebne žanrove, od stručne literature, dječje knjige, beletristike, publicistike i stripa, a bit će ukupno predstavljeno 60 različitih programa, za djecu, mlade i odrasle.
Vijest • 21.05.2024.

Svečano otvoren 17. Monte Librić – Festival dječje knjige u Puli

Veselo, raspjevano, rasplesano uz brojnu dječju publiku, goste i uzvanike otvoren je 17. Monte Librić – Festival dječje knjige, koji se do nedjelje 26. svibnja održava u pulskoj Zajednici Talijana – Circolo. Ovogodišnja tema nosi naslov 'Mitološka bića Istre', a tijekom tjedan dana na popularnom 'osmom pulskom brdu knjiga' održat će se više od 70 programa, a u prodajnom dijelu Monte Librića izloženo...