Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival europske kratke priče ×

Vijest • 18.05.2017.

Gosti Festivala europske kratke priče 2017.

Festival europske kratke priče, jedan od naših najdugovječnijih festivala u Hrvatsku dovodi dobitnike najznačajnijih svjetskih književnih nagrada – od nagrade Man Booker, preko nagrade Planeta i Independent... pa sve do ostalih uglednih priznanja za književnost na engleskom, poljskom, portugalskom, španjolskom i talijanskom jeziku. Više o njima, pročitajte u nastavku.
Najava • 28.05.2017.

Predstavljeni autori i program 16. Festivala europske kratke priče

Festival europske kratke priče održat će se od 28. svibnja do 2. lipnja u Zagrebu i Rijeci. Preko trideset autora iz dvanaest zemalja nastupit će na četrdesetak događanja – čitanja, tribina, razgovora, promocija knjiga, koncerata... Tema ovogodišnjeg Festivala je luka Europa a naglasak je na afričko-europskim književnim dodirima i utjecaju iskustava života na tim kontinentima na pričanje priča i...
Najava • 28.05.2017.

Festival europske kratke priče : Luka Europa

Šesnaesto izdanje Festivala europske kratke priče u Hrvatsku dovodi dobitnike najznačajnijih svjetskih književnih nagrada – od nagrade Man Booker, preko nagrade Planeta i Independent, pa sve do ostalih uglednih priznanja za književnost na engleskom, poljskom, portugalskom, španjolskom i talijanskom jeziku.
Razgovor • 29.06.2016.

Frode Grytten: Jedan od najvećih tabua je život običnih ljudi

Kad se običnim ljudima da prostora ili vremena u medijima ili filmovima ili tv serijama onda ih predstavljamo kao primjerke, slučajeve, reprezentacije nečega. Nikada ne dobiju šansu biti ono što jesu, koriste ih samo kako bi nešto dokazali.
Najava • 02.06.2016.

FEKP : Razgovor s meksičkom književnom zvijezdom Yurijem Herrerom

Razgovor s meksičkim autorom Yurijem Herrerom, jednim od najzanimljivijih suvremenih latinoameričkih autora održat će se u četvrtak 2. lipnja u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu.
Vijest • 26.04.2016.

Otvoren natječaj za kratku priču 15. FEKP-a

Festival europske kratke priče (FEKP) povodom svog 15. izdanja koje će se održati u Zagrebu i Osijeku od 29. svibnja do 3. lipnja 2016. raspisuje natječaj za kratku priču. Ovogodišnja je tema natječaja 'O granicama: slobodna tema'. Natječaj je otvoren od 19. travnja do 9. svibnja 2016.
Najava • 02.06.2015.

Program trećeg dana (utorak) 14. Festivala europske kratke priče

Treći dan (utorak) 14. FEKP-a donosi razgovor s meksičkim autorima Valeriom Luiselli i Álvarom Enrigueom o tome zašto nam je Mexiko važan. Bit će i puno čitanja i zanimljivih razgovora i tema a tu je i dodjela nagrade FEKP-a za kratku priču.