Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 07.12.2022.

Austrijski pisac René Freund predstavlja svoj roman 'Dvotjedni date' u Jastrebarskom i Zagrebu
Održava se
07.-08.12.2022.

U organizaciji nakladničke kuće Leykam international i Austrijskog kulturnog foruma, u Hrvatsku dolazi austrijski pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund, koji će u Jastrebarskom i Zagrebu predstaviti svoj roman "Dvotjedni date", duhovitu priču o jednoj vezi u doba koronavirusa.

U srijedu, 7. prosinca 2022. u 19 sati, René Freund gostuje u Centru za kulturu (Dr. Franje Tuđmana 9, Jastrebarsko), a na predstavljanju osim autora sudjeluju i prevoditeljica Vedrana Gnjidić, te urednica Eugenia Ehgartner

Dan kasnije, u četvrtak, 8. prosinca u 19 sati, Freund gostuje u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb), a i na ovom predstavljanju osim autora sudjeluju i prevoditeljica Vedrana Gnjidić, te urednica Eugenia Ehgartner.
 

Dvotjedni date Freund René

Pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund (rođen je 1967. godine u Beču) u romanu "Dvostruki date" prokušanim humorom pripovijeda o jednoj vezi u doba koronavirusa. Corinna i David ugovorili su date preko Tindera. Njih se dvoje iz čiste dosade, a i zbog pandemije, odluče na spoj u njegovu stanu. Ona je konobarica koja je zbog zabrane rada ugostiteljskih objekata ostala bez posla. Osim toga, Corinna je neuredna, pije, puši i pretrpava se brzom hranom. David pak uredno živi, mlađi je od nje, profesor je glazbe, sportaš i vegan. Jasno da nisu suđeni jedno drugomu.

Nakon jedne noći koju provedu zajedno i koje se Corinna više i ne sjeća zbog boce votke, vina i džointa, oboje su sretni što se više nikada ne moraju vidjeti. Ipak, kada se ispostavi da je dostavljač koji im je te večeri donio pizzu bio zaražen koronavirusom, oboje moraju u karantenu. Dva tjedna neće provesti usamljeni, nego udvoje...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –