Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
René Freund

Dvotjedni date

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Vedrana Gnjidić
  • 08/2022.
  • 164 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401430
  • Cijena: 16.99 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund (rođen je 1967. godine u Beču) u romanu "Dvostruki date" prokušanim humorom pripovijeda o jednoj vezi u doba koronavirusa. Corinna i David ugovorili su date preko Tindera. Njih se dvoje iz čiste dosade, a i zbog pandemije, odluče na spoj u njegovu stanu. Ona je konobarica koja je zbog zabrane rada ugostiteljskih objekata ostala bez posla. Osim toga, Corinna je neuredna, pije, puši i pretrpava se brzom hranom. David pak uredno živi, mlađi je od nje, profesor je glazbe, sportaš i vegan. Jasno da nisu suđeni jedno drugomu.

Nakon jedne noći koju provedu zajedno i koje se Corinna više i ne sjeća zbog boce votke, vina i džointa, oboje su sretni što se više nikada ne moraju vidjeti. Ipak, kada se ispostavi da je dostavljač koji im je te večeri donio pizzu bio zaražen koronavirusom, oboje moraju u karantenu. Dva tjedna neće provesti usamljeni, nego udvoje...

Pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund rođen je 1967. godine u Beču, a danas živi u mjestu Grünau im Almtal u Gornjoj Austriji. Diplomirao je filozofiju, teatrologiju i etnologiju na Sveučilištu u Beču gdje je 1994. doktorirao na temu povezanosti ezoteričnog i fašističkog svjetonazora. Od 1988. do 1990. bio je zaposlen kao dramaturg kazališta Josefstadt u Beču.

Objavio je niz dramskih djela, romana i radiodrama. Neka njegova djela uključuju satire iz stvarnog života: "Stadt, Land und danke für das Boot" (2002.) i roman "Wechselwirkungen" (2004.). Najpoznatiji su mu naslovi: "Liebe unter Fischen" (2013.), njegova obiteljska priča "Mein Vater, der Deserteur" (2014.), "Niemand weiß, wie spät es ist" (2016.), "Ans Meer" (2018.), "Swinging Bells" (2019.) te "Das Vierzehn-Tage-Date" ("Dvotjedni date", 2021.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –